Policija pronašla maloletnike osumnjičene za dojave o postavljenim bombama

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije je  saopštilo  da su pripadnici policije identifikovali i pronašli dvojicu 13-godišnjaka, za koje se sumnja da su u dužem vremenskom periodu, putem elektronske pošte, koristeći servise anonimnosti, učestvovali u slanju poruka preteće sadržine obrazovnim i drugim institucijama na teritoriji Srbije o navodno postavljenim eksplozivnim napravama, čime su ugrozili bezbednost većeg broja dece i građana u našoj zemlji.

Ovu akciju izveli su pripadnici Uprave za tehniku Službe za borbu protiv visokotehnološkog kriminala Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv terorizma i Policijske uprave za grad Beograd, u saradnji sa Posebnim javnim tužilaštvom za visokotehnološki kriminal Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, na osnovu podataka dobijenih od Evrodžasta i međunarodne operativne policijske saradnje.

S obzirom na to da su izvršioci deca i da nisu krivično odgovorna, policija je zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica uhapsila A.B.S. (1981), majku jednog od dečaka, kojoj je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedena Trećem osnovnom javnom tužilaštvu, dok će protiv 38-godišnje majke drugog dečaka biti podneta krivična prijava u redovnom postupku Drugom osnovnom javnom tužilaštvu.

Jedan od dečaka pohađa Osnovnu školu „20. oktobar“ na Novom Beogradu, koja je u prethodnom periodu dobila najveći broj pretećih mejlova, a samo on je, kako se sumnja, poslao više od 80 imejlova svojoj i drugim školama.

Policijski službenici MUP-a, u saradnji sa Posebnim javnim tužilaštvom za visokotehnološki kriminal Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, nastavljaju dalji rad u cilju procesuiranja i drugih lica povezanih sa navedenim pretnjama.

foto: MUP

 

1 comment on “Policija pronašla maloletnike osumnjičene za dojave o postavljenim bombama

  1. Mima

    Da, sad uhvatili foru da su krivci, gle čuda opet bez krivične odgovornosti jer nemaju 14 godina! Zbog poštovanja tajnosti podataka maloletnih lica mogu da poture bilo koga i posle su krivi mlađi maloletnici, ali ne znamo ko su i nikom ništa. Kad je prošlo za masovno ubistvo može i sad!

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.