Novogodišnja bajka po 24 put

Udruženje Andjeli čuvari ove godine zbog rekonstrukcije sale Centra za kulturu Novogodišnju bajku održaće u sali Muzičke škole i to za 350 dece  28.12.2023 godine u 18 časova. Ovo je 24 godina kako Andjeli čuvari daruju najmladje .

Po rečima predsednice Udruženja „Andjeli čuvari“, Vesne Andrić u godini iza nas Udruženje i Kreativna radionica Pinokio  je realizovalo brojne aktivnosti počev od vaspitnih do zabavnih programa. Kao i svake godine deca su učestvovala na gradskim manifestacijama ne samo u Valjevu već i na području Kolubarskog okruga.

„ Udruženje „ Anđeli čuvari „ apliciralo  je u 2023 godini sa više projekata na konkursima Grada Valjeva. Dobili smo podršku za četiri projekta i to: Projekat od javnog interesa udruženja u 2023 godini pod nazivom „ Osnaživanje dece, vaspitača i roditelja u vrtiću za prevenciju vršnjačkog nasilja“, Projekat za LAP za decu u 2023 godini , „Vaspitači i priprema dece za digitalno doba“, Projekat u oblasti zaštite osoba sa invaliditetom u 2023 godini , „Inkluzivna podrška porodici i deci predškolskog uzrasta“, kaže Andrićeva i posebno izdvaja činjenicu da će početkom sledeće godine biti promovisana druga po redu knjiga „ Naš Pinokio – podijum odrastanja“. „Ona je nastavak  prve knjige „ Naš Pinokio – 20. godina dečijeg dramskog stvaralaštva“,koja je objavljena krajem prošle godine. Zainteresovanost čitalaca i stručne javnosti za ovu knjigu je bio razlog da konkurišemo i  dobijemo početna sredstva za objavljivanje druge knjige, a sve u okviru projekta od javnog interesa na konkursu za kulturu 2023 godine „ Naš Pinokio – podijum odrastanja“, pojasnila je Vesna Andrić.

Pored niza nagrada i lepih uspomena vezanih za ovu godinu Andrićeva je ponov istakla i problem ishrane dece .

„Naše  udruženje godinama ima problem sa rešavanjem problema ishrane za 35-oro dece iz deficijentnih porodica kao i porodica sa trećim i četvrtim detetom koje imaju pravo na ovu subvenciju. I pored toga što Srbija ima problem sa natalitetom prosto nema razumevanja za elementarne potrebe ove dece. Svi moji pokušaji i obraćanja kao predsednice Udruženja, detaljna obrazloženja zahteva sa spiskovima dece i kriterijumima izbora za besplatno pohađanje celodnevnog boravka koji podrazumeva i ishranu korisnika nisu urodili plodom.Zanimljivo je da kriterijumi koji važe u svim predškolskim ustanovama u Srbiji, a odnose se na besplatno korišćenje ishrane nisu prihvaćeni za korisnike našeg udruženja koji borave u Kreativnoj radionici Pinokio. Do prošle godine problem smo rešavali zahvaljujući razumevanju donatora, a za prošlogodišnji dug potpisan je reprogram koji Udruženje, odnosno ja kao predsednica otplaćujem. A za ovu godinu rešenje nije ni na vidiku. Toliko o tome“, rekla je Andrić.

Najlepši dogadjaj i kruna svake godine ipak je čuvena dodela paketića i Novogodišnja  predstava za decu .

„Na žalost ove godine zbog renoviranja Centra za kulturu prinuđeni smo da ovu manifestaciju koja se održava 24.put upriličimo za samo 350 mališana 28.12.2023 godine u 18 časova u sali muzičke škole „ Živorad Grbić“ u Valjevu. Želim da najavim za 27. decembar našu novogodišnju predstavu „ Uspavana lepotica „ kojom želimo da obradujemo decu u Mionici . Odazvali smo se pozivu Centra za kulturu Mionica da za njihovu decu izvedemo ovu predstavu. Želeli smo da i našim najstarijim sugrađanima ulepšamo Novu godinu pa smo  prihvatili  poziv Doma za stare Omni da 29.decembra u 11 časova mali Pinokijevci izvedu kolaž program specijalno pripremljen za ovu priliku kao i novu predstavu „ Novogodišnje izveštavanje“, najavila je predsednica Udruženja uputivši i zahvalnost donatorima koji su pomogli da mališani iz ugroženih kategorija dobiju paketiće.

To su:

  1. Austoterm Valjevo
  2. Blist Valjevo
  3. Europrom Valjevo
  4. Voda – Voda
  5. Katarina Beljić
  6. Udruženje „ Triola „ Valjevo
  7. Muzička škola „ Živorad Grbić „ Valjevo
  8. za bajku Influenserka Ivana Turbić i suprug Adis Turbić okupili sledeće donatore
  9. Kafić Kofesko Valjevo
  10. Kafići O la la i Opera Valjevo
  11. ŽRK „ Metalac 2015„ Valjevo
  12. KK „ Metalac „ Valjevo
  13. Stambena zajednica Vojvode Mišića 41

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.