Narodna stranka: Gradjani su naša koalicija

IZBORI

Mirjana Jugović Aleksić, predsednica GrO Narodne stranke kaže da ova stranka na izbore izlazi sama sa snažnim programom i gradjanima Srbije kao partnerom.

„Nastupamo časno otvoreno i pošteno sa jasnom politikom koju vodimo od samog osnivanja stranke  , a prikupili smo preko 500 potpisa u Valjevu i 1000 potpisa podrške u Kolubarskom okrugu. Naš program ne samo za izbore već inače jeste da se jasno zalažemo za očuvanje Kosova i Metohije i nedvosmisleno odbacivanje francusko-nemačkog ultimatuma. Ali i drugih vrsta sporazuma koji narušavaju nacionalni integritet“, rekla je Jugović Aleksić na konferenciji za novinare na kojoj je predstavljen program Narodne stranke.

Ona je navela da se Narodna stranka izičito protivi kopanju, rudarenju  litijuma i svim aktivnostima koje i kompanija Euro lithium sprovodi u okolini Valjeva uključujući istraživanja koja se sprovode .

„ Ne želimo da Srbija bude kolonijalna zemlja iako smo vrlo blizu toga . Gradjani moraju da budu svesni da je neophodna jasna promena sistema . Svesni smo da su gradjani u protekle godine izloženi jednom narušenom i degradiranom sistemu. U Valjevu gradjani nemaju adekvatne uslove za porodilje i žene , ne postoji zdrav dobar i siguran porodiljski centar kakav Valjevo zaslužuje. Evidentan je problem sa vrtićima i upisom dece. Zalažemo se da se povede računa o životnoj sredini . Danas je Valjevo jedan od najugroženijih gradova . Mi imamo program kako da sprečimo dalje ugrožavanje životne sredine .Jedan od najvećih uzroka za aerozagadjenje je prepreka koju pravi brana Stubo Rovni“, rekla je izmedju ostalog Jugović Aleksić.

Ova partija je, kako kaže , pre svega za interese gradjana , a ne za istok ili zapad. U tom pravcu zalažu se za ojačavanje privrednog ambijenta . „ Zadnjih deset godina odlaze ljudi, mladi obrazovani, nemamo mogućnost prirodnog procesa naraštaja i zato nam privreda strada. Mora da bude ojačano srpsko tržište , a ne strane banke i fondovi. Mi više nemamo srpsku banku , ako to nemamo, nemamo ni srpske privrednike ni poljoprivrednike . Zaduženi smo više od 6000 evra po glavi stanovnika i nalazimo se u dužničkom ropstvu“, pojasnila je predsednica Narodne stranke u Valjevu.

Kako je Jugović Aleksić pozvala mlade da se uključe u političke procese i izadju na izbore , pitanje Vamedie bilo je zašto po njenom mišljenju nema mladih u političkim dešavanjima u Valjevu?

„Vlada opšta politička nepismenost. Mladi gradjani treba da budu upoznati sa političkim životom u Srbiji. Na žalost aktuelni režim na svaki način degradira mlade i narodski rečeno otupljuje ovaj narod. Čvrsto verujem da se promene mogu desiti. Mladi ne učestvuju, ne glasaju , ali to je samo zbog toga što je takva atmosfera u društvu. Politička pismenost podrazumeva počev od osnovnih pojmova ko je opozicija ko aktuelni režim pa sve do tumačenja brojnih pojava . Mladima mora biti ponudjen program i mi ga kao državotvorna stranka imamo“, odgovorila je predsednica GrO Narodne stranke.

 

2 comments on “Narodna stranka: Gradjani su naša koalicija

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.