„King komerc“ kupio FRA Čačak za 531 milion dinara

Kompanija „King komerc export import“ iz Valjeva kupila je „Fabriku reznog alata“ (FRA) Čačak za 531 milion dinara, što je 50 odsto niže od ponuđene cene, objavila je Agencija za licencirane stečajnih upravnika.

Imovinu FRA čine građevinsko zemljište, tri proizvodne hale, hala s restoranom, magacini, upravna zgrada, pogon za izradu kugličnih vretena, oprema i zalihe.

Kompanija „King komerc export import“ je osnovana 2005. godine sa sedištem u Valjevu a nastala je iz porodičnog biznisa, odnosno samostalne trgovinske radnje porodice Omerović osnovane 1982. godine.

Kompanije od 2017. godine posluje i u Sloveniji pod imenom „Victoria Company“ koja se takođe bavi velerodajom jestivog suncokretovog ulja.

„King komerc export import“ je u 2022. godini zabeležilo neto dobitak od 7,4 miliona evra, dok su poslovni prihodi bili oko 38,2 miliona evra, i im 15  zposlenih. Vlasnik je više nekretnina u Valjevu .

FRA je otišla u stečaj 12. januara 2022. godine zbog, kako je navedeno, prezaduženosti i insolventnosti (nemogućnosti da plati dugove, obustavljanja plaćanja).

foto: pixaby

13 comments on “„King komerc“ kupio FRA Čačak za 531 milion dinara

  1. Cestitam

    Cestitam i neka je sa srecom. Milo mi da i mi kupujemo po drugim gradovima, dosta su decenijama svi strpkali od nas. Ponosan sam sto smo u takve mogucnosti sad da i mi kupujemo po drugim gradovima i to me kao lokalnog patriotu izuzetno raduje.

    Reply
  2. Filip Veliki

    Šta čovek da kaže u ovom slučaju?
    Slobodan Milošević, i njegova šizofrena vladavina, su izrodili mnoge mediokritete i unazadili Srbiju, najmanje 100 godina.
    Do njegove vladavine, *** su se bavili, “ svojim poslovima“ a onda su „vaskrsli“.
    Užas od primitivizma i prostakluk.
    Čega se oni dohvate, sve kič i šund.

    Reply
    1. Zdrav razum

      Kriv je Milosevic i sto pada kisa jutros. Jeste vladao pre 24 godine ali je opet kriv. Nije ***podigao kucu na 5 spratova za vreme Milosevica nego za vreme ovih sada, o cemu ti pricas covece? Sta je u tvojoj glavi da mi je znati samo.

      Reply
  3. Милош Марјановић

    добра локација за логистички центар. иначе фабрика ФРА је била проглашена за фабрику од стратешког значаја за одбрамбену индустрију 2015. године али џаба, намерно уништено 2021. године

    Reply
  4. Лазар

    каже председник кога су бирали,цитирам:
    Србија коју ја водим неће продавати фабрике као што су то жути радили.
    Српска наменска производња ће заувек бити у државним рукама и он ће је изградити.
    (шта ће човек са толиким парама,велика плата)
    Сада хоћете ви мени да кажете да је председник прекршио реч и продао фабрику и још наменску.
    уз то *****.ма нема ту истине нимало,срам да вас буде и то пред изборе

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.