Gradonačelnik Gojković potpisao ugovor u okviru programa „LIID“

Gradonačelnik grada Valjeva Lazar Gojković potpisao je sa ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goranom Vesićem, ugovor o dodeli bespovratnih sredstava za realizaciju projekata u Valjevu u okviru programa „LIID“.

Reč je o programu razvoja lokalne infrastrukture i institucionalnog jačanja jedinica lokalne samouprave koji zajednički realizuju Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Francuska razvojna agencija i Svetska banka, a u okviru koga će u narednih pet godina biti dodeljeno ukupno 270 miliona evra jedinicama lokalnih samouprava.

Nakon potpisivanja ugovora u Vladi Srbije, Vesić je rekao da je „LIID“ projekat koji na možda najbolji način utiče na komfor života građana.

“Ima puno projekata koji su i veći i vredniji u smislu novca, ali ne postoji nijedan projekat koji kao ovaj na pravi način omogućava da se poboljša kvalitet života ljudi u lokalnim zajednicama i da na taj način damo doprinos da svako mesto u Srbiji postane bolje mesto za život ljudi”, rekao je Vesić.

Naveo je da je projekat „LIID“ značajan zato što će se realizovati u svakoj lokalnoj zajednici, što znači da će benefite tog projekta osetiti građanke i građani u svih 145 lokalnih zajednica u našoj zemlji.

“Veoma je važno što na ovaj način u lokalnim zajednicama promovišemo urbanu mobilnost, biciklističke staze, za šta se često dešava da lokalne zajednice nemaju dovoljno sredstava, zbog čega je važno da građani na ovaj način osete da ulažemo u opštine u kojima žive”, rekao je Vesić.

Pozvao je lokalne zajednice koje još uvek nisu dostavile projekte da to učine kako bi ušli u proceduru i dobili sredstva.

“Sa partnerima iz Svetske banke i Francuske agencije za razvoj trudimo se da procedura bude maksimalno brza i da odobrimo nova sredstva za nove projekte kako bi projekat “LIID“ bio završen i pre nego što je planirano, a to je 2028. godina”, rekao je Vesić i dodao da je siguran da će projekat biti realizovan pre toga, te da će to biti dobar razlog da se nastavi sa takvim projektima.

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković zahvalio je resornom Ministarstvu, Svetskoj banci, Francuskoj razvojnoj agenciji i celom timu koji radi na projektu „LIID“ i istakao da je Valjevo dobilo 2.139.000 evra.

„Čast mi je što je grad Valjevo jedan od prvih potpisnika ugovora u okviru LIID“ projekta, koji se odnosi na unapređenje lokalne infrastrukture i insitucionalnog jačanja lokalnih samouprava. U okviru projekta planirano je da uradimo kompletnu rekonstrukciju Suvoborske ulice, jedne od najvažnijih i najprometnijih ulica u našem gradu, koja je u jako lošem stanju i zahteva rekonstrukciju, tako da je sada na nama da što pre sprovedemo procedure i počnemo radove“, naglasio je Gojković.

 

 

 

 

 

 

4 comments on “Gradonačelnik Gojković potpisao ugovor u okviru programa „LIID“

 1. Dragan

  suvoborska ulica ide od kruznog toka na gracu kroz belosevac pa sve do susovke blizu mionice i mislim da je to naj duza ulica u gradu a gradonacelnik planira da je celu rehabilituje sto je poduhvat kakav niko nije postigao u istoriji valjeva. nadam se da ce radovi poceti na prolece pre izbora kako bi gradjane uverili da nas ponovo izglasaju da i dalje vladamo gradom

  Reply
 2. Predrag

  Lako je staviti potpis na ugovor o kreditu i dati tapiju u ime gradjana. Izbori se ti, rode, da novac koji se ubira fiskalnim i parafiskalnim putem ostane u lokalnoj samoupravi, da se on uloži u razvoj opštine, a ne da ih Dahije ćemere na Vencu i na kašiku dele poslušnima.

  Reply
 3. Istina

  Значи ли то да ће се асфалтират пут за Доњи Таор, Таорска врела, Повлен…?
  Џабе је од новца кад систем не функционише Једно радите друго пропастите. Да ли неко од вас зна да камиони упропастише све локалне путеве по Србији, возећи камене агрегате за радове на ауто путевима? Камиони се претоварају и до 50%, асфалт се ломи, стварају се колотрази, камиони прекорачују дозвољене брзине, камени агрегат често пада по коловозу… Па да ли је то нормално? Нигде полиције, нигде инспекције… По граду хаос од аутомобила и сви ћуте…
  До пре неколико година је било незамисливо да ауто буде паркиран на коцки, трави, тротоару, сада не може да се прође нигде…
  Зато ако добијете неке паре, градите гараже, паркиралишта…, забраните непрописно паркирање, забраните градњу вишеспратница у центру града…

  Reply
  1. Незадовољни становник

   који то још саобраћајац сме да заустави камион Нуклеуса, Ребус плуса и њихових сарадника? хехе, сутра би надрљо од надређеног а овај опет од свог надређеног итд… А комунални хаос влада јер екипа из комуналне дође на посао ујутру и чека да дође крај смене. Плаћени одмор у канцеларији. Да се не замерају суграђанима. Алооо, то вам је ПОСАО!!

   Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.