U Valjevo stiže magnetna rezonanca

Direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) Sanja Radojević Škodrić najavila je da će medju deset gradova u koje stiže magnetna rezonanca biti i grad Valjevo.

U naredna dva do tri meseca magnetne rezonance stići će u 10 gradova i opština Srbije, medju kojima je i Valjevo.

„Kada svi ovi gradovi dobiju magnete, više neće biti liste čekanja“, rekla je Radojević Škodrić.

PO njenim rečima u druge gradove sytižu digitalni mamografi , a kako je istakla država izdvaja sve više sredstava za lečenje dece u inostranstvu o čemu svedoče i podaci da je o trošku RFZO u poslednjih 10 godina 5.122 dece poslato u inostranstvo na lečenje, za šta je izdvojeno oko 3,95 milijardi dinara, dok je u periodu od 2008. do 2012. godine za 440 dece omogućeno lečenje u inostranstvu, za šta je potrošeno oko 600 milina dinara.

16 comments on “U Valjevo stiže magnetna rezonanca

 1. SLAVKA

  VELIKI ZNACAJ ZA NAS, A POSEBNO ZA SVE ONE KOJIMA JE POTREBNA! YDRAVLJE I ZIVOTI SU NAM NAJBITNIJI!

  Reply
 2. Sreten

  Hvala u svakom slučaju.Još kad bi imao ko da radi na magnetu i čita rezultate, to bi bilo super!

  Reply
  1. Nenad

   Kome i zašto hvala!!!! Pa pobogu ljudi, ne daju oni nešto svoje da bi im se zahvaljivali! To je naše, tvoje, moje, nikako njihovo!!! Shvatite jednom!!!

   Reply
  2. Kajica

   Upravo tako.Čak i ako ima ko da radi,da čita nema sigurno.Važno je da se kupi i uzalud novac potroši,a narod ostane oduševljen!Tako su u vreme Korone kupili 1000 respiratora od kojih većina nisu otpakovani jer nemamo toliko priključaka!

   Reply
 3. istina

  Problem je sto nema ko da radi,postoji i drugi skener koji iz istih razloga ne radi,kao i rengen koji truli vec nekoliko godina u Domu Zdravlja….trenutno fali oko 8 rentgen tehnicara ,nema ih ni na birou.Mladi ostaju u Beogradu ili odlaze u inostranstvo zbog vecih primanja.Nedostaju i radiolozi a za sve to su odgovorni prethodni direktori za koje su zaposleni nebitni.Za par godina odlazi u penziju 80% tehnicara mislite da je to nekoga briga.

  Reply
 4. Лазар

  на МР имамо дваоје врхунских стручњака за читање исте.
  а прву МР смо добили од пријатељског града Пфафенхофена

  Reply
 5. мр Предраг М.Вулетић

  Зар није приликом уговарања куповине тако сложених и скупих уређаја предвиђена и обука особља које ће на тим уређајима радити и посебно обука особља које треба да одржавају те уређаје у радном стању? Навешћу пример мене и колеге инжењера где смо пре допремања специјалне машине из Француске у Крушик Акумулаторе,расклапали и склапали ту машину велики број пута до тренутка док нисмо то самостално могли да урадимо.Једноставна а ефикасна метода.

  Reply
  1. Nikola

   u opisu radiologa nije sklapanje niti rasklapanje mašina, već opis snimaka.
   nije problem u mašinama već što nema ko da ih opslužuje.

   Reply
 6. gledalac sa visine

  Koliko se razumem u tu problematiku taj aparat je postojao u bolnici i 2010 godine. I pacijenti su odlazili na snimanje. A što se tiče naših lekara u Valjevu oni samo uspešno leče ANGINU. Pet injekcija i to je sva filozofija. Od kada su lekari počeli da odlaze u inostranstvo sve manje je onih koji nešto znaju i ne gledaju na sat koji govori da je vreme rada za danas gotovo.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.