Tatjana Manojlović podnela ostavku-Godinu dana povereništva DS-a u Valjevu

Potpredsednica DS-a Tatjana Manojlović podnela je ostavku na tu funkciju. Sudeći po njenom otvorenom pismu, Manojlovićeva neće biti kandidat za poslanika na predstojećim republičkim izborima. Gradski odbor Demokratske stranke ne postoji već godinu dana i funkcioniše po sistemu povereništva.

„Demokratskoj stranci sam dala najbolji deo sebe, bez kalkulisanja,  trudila se da doprinesem vraćanju poverenja  u organizaciju, koja je izložena konstantnom razgrađivanju tokom poslednje decenije;  sa kolegama sam uticala da se u javnosti vrati percepcija stranke časnih, posvećenih ljudi, iskrenih boraca za bolju Srbiju. U Narodnoj skupštini bila sam među nekoliko najaktivnijih opozicionih poslanika, zbog čega sam trpela uvrede i pretnje najekstremnijih Vučićevih jurišnika, kao žena, kao majka, kao iskreni patriota…  Kako predsedništvo stranke i predsednik Zoran Lutovac to ne smatraju dovoljnim i svojim vrednovanjem ne ukazuju poverenje da u narednom periodu budem narodni poslanik, jedino logično je da na visoku stranačku funkciju dam ostavku. Ovo objašnjenje dugujem ne samo članovima stranke, već i velikom broju građana Srbije, koji su mi sve vreme davali bezrezervnu podršku kao narodnoj poslanici. Hvala svim saborcima i članovima Demokratske stranke na saradnji. Biću nadalje jedna među jednakima.  Srećno u daljoj borbi“, napisala je Manojlović.

Tatjana Manojlović je Valjevka i iako živi u Beogradu  svoje političko delovanje u prethodnom periodu vrlo često vezivala je za Valjevo.

Na prethodnim izborima javnost u Valjevu je polemisala o tome da li se Manojlovićeva može smatrati kandidatom za poslanika iz Valjeva  s obzirom da nikada nije bila član ove stranke u Valjevu .

Gradski odbor Demokratske stranke u Valjevu ne postoji tačno godinu dana i funkcioniše u obliku povereništva. Poverenik DS-a je Igor Gospavić iz Lazarevca. Na pitanje zašto poverenik nije iz Valjeva, Vamedia saznaje da je  praksa u ovoj stranci  da za poverenika biva postavljen neko iz Izvršnog odbora stranke . Valjevo nema nikog u Izvršnom koji se sastoji iz svega desetak osoba. Nedovoljna podrška vrha stranke u Beogradu izmedju ostalog bila je jedan od ključnih razloga za gašenje  Gradskog odbora  demokrata u Valjevu.

Demokratsku stranku u gradu jedno vreme je predvodio i Zoran Jakovljević nekadašnji gradonačelnik Valjeva iz redova demokrata. Jakovljević se takodje povukao iz političkog života u poslednjih godinu dana.

 

 

 

11 comments on “Tatjana Manojlović podnela ostavku-Godinu dana povereništva DS-a u Valjevu

    1. Zaseok Tubic

      Jakovljevic je bio ucenjen od sekte…ili Divcibare i gradnja ili da napusti stranku!

      Reply
  1. Dragan

    bravo tanja. dodji kod nas i na narednim izborima ces biti visoko na listi jer mi hocemo da nagradimo kad se neko trudi i verujem da bi se snasla jer tu su i mnogi drugi iz ds poput vesica malog comicke kene

    Reply
    1. Bosko

      Tanja bi bila idealan kandidat za presednika DSa u Valjevu. Da napravi cistku i dovede prave ljude koji vole DS i koji nisu na prodaju kao jakovljevic i sirće. Tanja samo napred. Član sam DS A od 95g.tj 1995.

      Reply
  2. Ica Smekerica

    Svirac svirca sa gudalo firca, cika Micu bije po malicu, zena muza s’ oklagiju delje, to je opste narodno veselje, ujka ujnu zakljuc’o u kuj’nu, baba dedu dovodi u redu, nema blizeg od roda svojega, svi ste vi moj do mojega. Srbija se umirit ne moze dok se braca politicki gloze, stric na tetku, svekrva na snaju, bas je lepo u mom zavicaju, motka tvrda, a cvoruga meka, najveca je nasa briga za coveka, nema blize od roda svojega svi ste vi moj do mojega?

    Reply
  3. TOV

    Povukao se iz političkog života kada je počeo da zida po Duvčibarama a zna so ko gore može da radi izgradnju zgrada

    Reply
  4. Valjevac

    Nežna se ni kako je došla do poslanice i treba da ode,najgore kadrove daje Valjevo,niko i ništa nikada ni jedan poslanik nije uradio za Valjevo, izuzev za sebe

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.