Seminar Svetske rvačke federacije

Od 12. do 17. novembra u Hotelu Crni Vrh na Divčibarama održava se trenerski seminar pod pokroviteljstvom Svetske Rvačke Federacije na kome učestvuje 40 klupskih trenera i 10 trenera nacionalnih selekcija.

Predavači su instruktori Svetske rvačke federacije Arpad Riter iz Madjarske i Georgi Sretkov iz Bugarske.

Na veliko zadovoljstvo svih trenera u seminar je uključen i čuveni sportski lekar (iz vremena najuspešnijh sezona košarkaškog kluba Partizan), ortoped dr Mladen Maksić koji je držao predavanja na temu sportskih povreda i oporavka.

Ideja održavanja seminara ovakvog tipa potekla je od same direktorke departmana za razvoj rvanja Svetske rvačke federacije Deqa Niamkey koja je prilikom posete „Aklimatizacionom kampu“ uoči Svetskog prvenstva u Beogradu bila fascinirana uslovima koje pruzaju hotel Crni Vrh i samim ambijentom koje pruzaju Divčibare.

„Ekspanzija koje srpsko rvanje doživljava zahteva i podizanje nivoa obučenosti trenera u raznim segmentima, a ovakav seminar je upravo idealna prilika za to. Nakon „aklimatizacionog kampa“ gde smo imali učešće 160 takmičara iz 28 zemalja sa 5 kontinenata, pokazali smo naše organizacione kapacitete u punom sjaju i nadamo se da je ovo samo početak stvaranja baze srpskog rvanja gde će se tokom godine odvijati mnogi rvački dogadjaji. Najstariji i najiskusniji trener na seminaru je upravo Slobodan Čitaković, čuveni Čile, iz rvačkog kluba „Mladost“ iz Valjeva koji ima još puno toga da pokaže mladjim trenerima. Možemo se pohvaliti da smo kao klub uspeli da u neprofitnom sportu kao što je rvanje za naš grad budemo značajni i u ekonomskom smislu ostvarivši, u više ugostiteljskih objekata u Valjevu, preko 4400 noćenja a za tako nešto potrebno je mnogo energije koju su pružili svi članovi kluba, ljubitelji borilačkih sportova, osoblje hotela, lekari naših zdravstvenih ustanova, prevoznici i mnogi drugi lokalni subjekti i ovim putem im svima poručujemo jedno veliko HVALA“ kaže Dušan Arsenijević  potpredsednik Rvačkog saveza centralne Srbije.

 

 

1 comment on “Seminar Svetske rvačke federacije

  1. Dragan

    lepo je videti da su nasi clanovi bitni u svakom rvackom klubu kao i u bokserskim klubovima. ako opozicija krene da osvaja vlast na ulici da mogu brzo da okupe borce koji ce reagovati i zastititi poredak

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.