Otvoren konkurs za vatrogasno spasilačke jedinice

MUP Srbije je raspisao konkurs za prijem 300 polaznika vatrogasno- spasilačkih jedinica. Konkurs je otvoren do 10 . novembra.

Aleksandar Rakić komandant vatrogasno spasilačkog batoljana u Valjevu kaže da za prijem novih polaznika postoje odredjeni uslovi koje je ministarstvo predvidelo , ali i da za svaku postojeću četu postoji predvidjen broj lica koje će biti primljena.

„Za potrebe Vatrogasno spasilačke jedinice u Valjevu to su dva lica , dva za Divčibare, jedan polaznik za Lajkovac i jedan za potrebe Uba. Uslovii konkursa su da je lice državljanin RS , da ima najmanje godinu dana prebivalište na teritoriji jedinice za koju konkuriše, da nema manje od 19 i ne više od 30 godina, potom d aima završeno srednej obrazovanje i da ne postoje bezbednosne smetnje za prijem. Potrebno je takodje da lice ima položen vozački ispit za C kategoriju , a moguće je konkurisati i sa B kategorijom,  ali uz uslov da u roku od godinu dana položi za C. Tu su i zdravstvene i psihofizičke sposobnosti koje se moraju proći“, kaže Rakić.

Prijave na konkurs podnose se u policijskim stanicama po mestu prebivališta i to u roku od 15 dana od dana objavljivanja konkursa . Obrazac prijave moguće je preuzeti na stranici ministarstva ili pak u stanici policije .

Rakić kaže da je od dokumentacije neophodno uverenje o državljanstvu , uverenje da se protiv lica ne vodi krivični postupak  overena diploma završenog srednjeg nivoa obrazovanja , fotokopija važeće vozačke dozvole i očitana lična karta.

„Kandidati prolaze proces selekcije  koji traje dva tri dana , a rok za predaju prijave je 10. novembar“. kaže Rakić.

Vatrogasno spasilačka jedinica u Valjevu ima 116 zaposlenih i pokriva ceo okrug dok četa u Valjevu ima 48 pripadnika.

4 comments on “Otvoren konkurs za vatrogasno spasilačke jedinice

  1. Јоца

    Za konkurs potrebna je članska karta i debela koverta koja se ostavlja kod konobara u omiljenom kafiću.

    Reply
  2. Misko

    Ljudi u 40-im osvajaju fizicki najzahtevnije sportske trofeje…a ovde uslov do 30 god..

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.