Čitalački izazov

      Нема коментара на Čitalački izazov

Valjevska biblioteka osmislila je nesvakidašnju akciju kako bi naglasila važnost čitanja. Akcija se sastoji u izazovu za sve gradjane da u vremenskom periodu od 1. novembra do 10 . decembra pročitaju naslove koje su za njih odabrali bibliotekari.

Pod nazivom “Čitalački izazov” Matična biblioteka “Ljubomir Nenadovič izabraće  za decu I za odrasle naslove koja treba da pročitaju u navedenom periodu I potom odgovore na pitanja čime će potvrditi da su knjige pročitali. Biblioteka je za uspešne u izazovu pripremila I nagrade .

„Želimo da damo zadatak svim kategorijama čitalaca, a pre svega pozivamo one koji nisu toliko aktivni, da zajedno sa nama provere svoje čitalačke sposobnosti, da ustanove koliko mogu da odgovore na ovaj izazov čitanja! Imamo jako dobre fondove i za decu i za odrasle, zaronili smo u te fondove i izronili naslove želeći da promovišemo ono što imamo, a što mislimo da nije najfrekventnije kada je u pitawu čitalačka publika. Sa druge strane, saznaćemo mnogo toga, koliko se knjiga može pročitati za mesec dana, koliko su ljudi voljni da u vremenu dinamičnom i opterećenom problemima odvoje vreme za sebe, a čitanje je svakako blagotvorno na ljudski mozak i dupšu“, kaže direktorka Biblioteke Violeta Milošević.

Za decu koja idu u osnovnu školu, na Dečjem odeljenju su pripremili po deset naslova za 3 kategorije, pri čemu su u prvoj kategoriji deca uzrasta do trećeg razreda, u drugoj do petog, a u trećoj do osmog razreda.

Naslovi su odabrani i za kategoriju srednjoškolaca, kao i za odrasle gradjane.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.