Vuk Jeremić u Valjevu: „NS pružila ruku saradnje svim patriotskim organizacijama“

„Nadam se da će državotvorna opozicija postići dogovor za zajednički izlazak na izbore“, rekao je u Valjevu, posle izborne skupštine Gradskog odbora Narodne stranke, predsednik te stranke Vuk Jeremić.

Jeremić je ponovio da NS pruža ruku svoj državotvornoj opoziciji, a s obzirom na to da su isto pre nedelju dana takođe u Valjevu izjavili predstavnici Srpskog državotvornog bloka, Boško Obradović iz Dveri i Milica Stamenkovski Đurđević iz Zavetnika, predsednika NS smo pitali kada će se i rukovati?

„Nadam se da hoćemo, jer smo mi pružili ruku svim državotvornim, patriotskim organizacijama, a pri tome mislim i na DSS, POKS, Dveri i Zavetnike, što se tiče parlamentarnih, ali smo ruku pružili i vanparlamentarnim strankama slične orijentacije kao što je pokret Dosta je bilo. Naša ruka je pružena, na drugima je da odgovore na taj poziv“, odgovorio je Jeremić.

Predsednik NS, s druge strane, nije želeo da komentariše šta se dešava kod prozapadne opocije, napomenuviši da je čuo „da se ona ujedinila“ i poželevši im „da se ne posvađaju“. Dodao je da se nada da će kod svih stranaka patriotske i rodoljubive opozicije prevladati razum, da će se postići dogovor o saradnji jer, kako je rekao, „samo zajedničkim snagama možemo ispuniti naše ciljeve, među kojima su odbacivanje francusko-nemačkog plana za Kosovo i Metohiju i odbacivanje kolonijalnog položaja“.

Vuka Jeremića smo pitali i da prokomentariše izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Pekingu da Kina postaje centar sveta i da zbog toga Srbije ide tamo?

„Istina je u odnosu na period od pre 10, da ne govorimo o periodu od pre 50 godina, da se težište ako ničeg drugog onda ekonomije, ali ne samo i nje, premešta u taj deo sveta i svako ko ima ozbiljne i državotvorne  ambicije i nazore itekako bi trebalo da vodi računa o tome šta se dešava u tom delu sveta“, odgovorio je Jeremić.

Posle današnje izborne skupštine, predsavljena je i nova predsednica GO NS Mirjana Aleksić Jugović. Na naše pitanje da li je NS u Valjevu takođe u kampanji, iako novih lokalnih izbora još nema na vidiku, ona je odgovorila da je NS za kampanju uvek spremna.

„Neophodno je da lociramo sve probleme grada da bi došli do rešenja. Svakako na lokalnim izborima krenućemo sa konstruktivnim rešenjima, pred nama je dug i iscrpan proces, ali ono što nas karakteriše jeste da imamo stručni kadar za svaki resor. Akcenat ćemo staviti na borbu protvi crne i bele kuge, pri čemu na crnu kugu mislim na uništavanje prirodnih resursa,  zagađenje životne sredine, ali i eksploataciju ljudi. Bavićemo se sistemski da ojačamo privredne resurse i osnažimo poljoprivredu zbog opstanka spskog seljaka na području Valjeva“, poručila je ona.

Mirjana Aleksić Jugović je završila Valjevsku gimnaziju i Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu i priprema trenutno doktorsku disretaciju iz oblasti zaštite kulturnog nasleđa na istambulskom univerzitetu kao stipendista Vlade Turske, ali ističe da je i pored toga „veliki pobornik srpstva i pravoslavlja“.

12 comments on “Vuk Jeremić u Valjevu: „NS pružila ruku saradnje svim patriotskim organizacijama“

  1. GU*IJAN

    Kako kao pobornica srpstva i pravoslavlja baš kod Jeremića čije greške oko otcepljenja Kosova niko ne može da ispravi. Slave ga i „turaju“ na naslovne strane za neprocenjivu pomoć kosovskoj samostalnosti a posledica je uništavanje ono malo preostalih Srba.
    Kako vas nije sramota, kako živite sa takvim uverenjima? Sad je jasno zbog čega Svetislav Basara vašeg lidera zove Guzijan Jeremić. Basara objasnio!

    Reply
    1. Ложач

      Што се бре принеш, председник каже да Јеремић не може ни цензус да пређе, ботуј неку другу вест.

      Reply
    2. Valjevac

      Pa i Vuk je pola musliman,deda mu je Hakija Pozderac koji su bili najbogatija Begovska porodica u Bosni

      Reply
  2. Dragce

    Au al su jaki bubnjar i mehaničar na divlje. Svi oce u politiku smesno i zalosno !!!

    Reply
  3. SNS BoT!

    Svaka cast za novoizabrano rukovodstvo! Ovajkvoj mladoj, lepoj i pre svega pametnoj devojci ovi SNS botovi kojima je jedini posao da pisu negativne komentare a nisu procitali ni Robinzon Krusoa a kamoli neku slozeniju knjigu, mogu samo da lizu cipele. Vuk je se uvek borio za Kosovo ali plasim se da su nam odbrojani poslednji dani kada cemo moci da preduzmemo bilo sta da nepovoljnu situaciju sa Kosovom okrenemo u nasu korist.

    Reply
  4. Шпанац

    Само су фудбалери права опозиција. Једино од њих председник стрепи, нервирају га и он се секира …

    Reply
  5. Галилео Галилеј

    Ако се Народна странка удружи са Доста је било мораће прво да се договоре да ли је Земља округла, пошто Радуле нагиње ка Земљи као равној плочи.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.