Veliko srce dece Srbije i Mionice na Trgu vojvode Mišića u Mionici

Učenici osnovnih škola i predškolci iz Mionice, Dučića, Gornje Toplice, Brežđa, Rajkovića, Osečenice okupili su se danas na Trgu vojvode Mišića i zajedno otvorili Dečiju nedelju koja se ove godine održava pod sloganom „Veliko srce dece Srbije“.

– Deca su naše blago i mi se trudimo da nam svaka nedelja bude dečija nedelja. Da im omogućimo najbolje uslove za rast, razvoj, obrazovanje. I čini mi se da smo napravili ozbiljan pomak. Uz podršku države obnovili smo škole i uložili oko 370 miliona dinara. U tom smeru nastavljamo i dalje, da se borimo i da radimo za našu Mionicu. A danas smo na Trgu vojvode Mišića u Mionici pokazali koliko je veliko srce dece Srbije i Mionice – rekao je predsednik opštine Mionica koji je prisustvovao otvaranju.

Program na Trgu započeo je pozorišnom predstavom „Meda Pedington“, a potom je nastupio i mađioničar, dok se do kraja Dečje nedelje očekuje sadržajni program u vidu, humanitarnih akcija, sportskog dana, radionica,, muzičkih aktivnosti, a organizovane su izložbe, izleti i dr.

Deci iz Mionice na raspolaganju su besplatni časovi  u okviru „Centra za razvoj i obrazovanje“ iz jezika, informatike, gimnastike, glume, folklora i dr. Pored toga, imaju priliku i da treniraju fudbal, odbojku, boks, košarku, karate.

Dečija nedelja, koja će trajati do 8. oktobra, posvećena je unapređivanju podsticajnog, zdravog i bezbednog okruženja u kojem decu mogu razvijati sve svoje potencijale.

1 comment on “Veliko srce dece Srbije i Mionice na Trgu vojvode Mišića u Mionici

  1. Dragan

    bravo za bobana presednika koji je i deci odrzao govor jer deca su nasa buducnost i novi glasaci

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.