Počeli radovi na drugoj fazi izgradnje vodovodnog sistema Ključka vrela

U opštini Mionica počeli su radovi na drugoj fazi izgradnje vodovodnog sistema Ključka vrela čime će se rešiti višedecenijski problemi i značajno unaprediti vodosnabdevanje u Đurđevcu, Šušeoci, Klašniću, Radobiću, Sankoviću, Rajkoviću, Robajama,  Osečenici, Golupcu,  Ključu, Mratišiću i Bukovcu. Ovaj projekat finansira opština a očekuje se da radovi budu završeni do kraja februara iduće godine. Prva faza kojom je predviđeno postavljanje vodovodne mreže je završeno, a u druga faza koja je počela podrazumeva izvođenje radova na izvorištu.

– Rešavamo decenijske probleme i na to smo ponosni. Kada smo govorili da je razvoj Mionice nezaustavljiv proces, upravo smo mislili na ove važne projekte koji će u velikoj meri poboljšati kvalitet života građana. Daćemo sve od sebe da Ključka vrela što pre završimo jer znamo koliko je to važno. Dobro je da smo završili i cevovod Kotline-Rajković koji je značajan za ovaj projekat. A radićemo i rekonstrukciju izvorišta Orlovac i zamenićemo azbestne cevi. To su dva najveća projekta iz oblasti vodosnabdevanja, a uporedo radimo još nekoliko manjih čime ćemo značajno unaprediti ovu oblast u našoj opštini – rekao je Janković.

Kapacitet izvorišta Ključkih vrela je oko 20 litara u sekundi, a biće izgrađene i dve crpne stanice.

Opština Mionica uskoro će početi radove na rekonstrukciji izvorišta Orlovac koje zajedno finanasiraju lokalna samouprava i UNOPS u vrednosti od 58 miliona dinara. Orlovac je izvorište koje se nalazi u Osečenica, a sa koga se vodom snabdevaju Osečenica, Ključ, Paštrić, Tolić, Brežđe, Radobić, selo Mionica .

Opština Mionica je 2016. godine izvršila promenu cevi, a sa još 900 metara koliko je planirano ovim projektom, azbestnih cevi u ovom vodovodnom sistemu više neće biti

1 comment on “Počeli radovi na drugoj fazi izgradnje vodovodnog sistema Ključka vrela

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.