Divčibare medju 50 top destinacija po mišljenjima na Instagramu

Skijalište Divčibare nalazi se medju 50 najpopularnijih Instagram lokacija u Srbiji , pokazuju rezultati istraživanje koje je objavio GetByBus – platforma za pretragu i kupovinu  autobuskih karata sa sedištem u Splitu.

U zadnjih nekoliko godina, Srbija postaje sve posećenija zemlja na Balkanu, a posledično tome i popularnija među influencerima.  GetByBus uradio je istraživanje o onome što se vezano za destinacije u Srbiji objavljuje na Instagramu.

Istraživanje je pokazalo da zahvaljujući brojnim aktivnostima koje nudi, Divčibare su opisane  kao raj za sve ljubitelje zimskih sportova, a na listi se ponosno nalazi s ukupno čak 8,584 hashtagova na 36 mestu.

GetByBus navodi da su umesto gradova zapravo pretraživane lokacije.

„Među različitim pristupima izradi liste najpopularnijih Instagram lokacija u Srbiji, odlučili smo se odabrati znamenitosti umesto gradova. Pronalazak znamenitosti obavljen je uz pomoć usluge Google Travel. Kako bismo suzili izbor i definisali najpopularnije, poslužili smo se Google recenzijama. Međutim, razmatrali smo samo atrakcije koje imaju više od 100 recenzija.

Sledeći korak bio je prikupljanje broja mentiona hashtagova na Instagramu, kako na izvornom, tako i na engleskom jeziku. Broj spominjanja prikupljen je u julu 2023. godine, pa će brojke prirodno rasti kako vreme prolazi. Na kraju smo sortirali lokacije prema broju spominjanja i dobili našu konačnu listu 50 najpopularnijih Instagram lokacija u Srbiji“, navodi GetByBus način na koji je uradjeno istraživanje .

 

 

1 comment on “Divčibare medju 50 top destinacija po mišljenjima na Instagramu

  1. Milica

    Vrlo realno navedene najpopularnije destinacije za svaku kategoriju i drago mi je da su Divčibare našle svoje mesto za skijališta sasvim zasluženo.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.