Crveni krst: Humanost po kojoj nas prepoznaju

Crveni krst Valjevo  održao je  akciju dobrovoljnog davanja krvi pod pokroviteljstvom braće Laziću njihovom porodičnom restoranu Platani. Na akciju se odazvalo 73 sugrađana i sugrađanki, a krv je dalo njih 64.

„Bilo je naravno po broju realizovanih darova većih akcija, ali gest koji braća Lazić u ovom teškom vremenu pokazuju, vredan je svake hvale i pažnje. Ove godine bili su domaćini čak tri akcije, sa ukupno 236 prikupljenih jedinica“, kaže Aleksandar tomić sekretar valjevskog Crvenog krsta i doaje da su ovim rezultatom, kumulativno Slobodan i Mijodrag Lazić su postali i najuspešniji organizatori kolektivnih akcija davanja krvi u 2023.

„Crveni krst Valjevo im je s tim u vezi, zahvalan na dugogodišnjoj saradnji.Podsećamo, prva akcija „Kafana u službi humanosti“ realizovana je 18.10.2012. godine, od 2021. braća Lazić su odlučila da zajedno sa Crvenim krstom Valjevo orgnizuju dve akcije godišnje, a ove godine su saosećajući se sa svim nedaćama koje su nas kao društvo zadesile, organizovali tri. Od prve, zaključno sa poslednjom akcijom organizovano je 16 akcija na kojima je prikupljeno čak 1682 jedinica krvi! Ovaj vanserijski gest izvesno je uticao da se ukupan rezultat u letnjoj kampanji popravi, jer je jedna akcija realizovana u julu (04.07.), pa je Valjevo i ove godine jedna od najhumanijh sredina u letnjoj i zimskoj kampanji davanja krvi Instituta za transfuziju krvi Srbije“, navodi Tomić.

Od 43 grada i opštine koji su učestvovali u ovogodišnjim kampanjama najviše jedinica u apsolutnim ciframa prikupili su Požarevac – 1144, Smederevo 955 i Valjevo 814.

„Naše Valjevo, koje predstavljaju humani ljudi koji neodustaju od svoje misije ponovo je u odabranom društvu, ne možemo, a da zajedno ne konstatujemo da su napori koje svi ulažemo u davalaštvo, plodonosni. Koristimo priliku da se javno zahvalimo i volonterimabez kojih ovaj broj i kvalitet aktivnosti Crvenog krsta Valjevo ne bi bio moguć“, kaže Tomić.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.