Večeras koncert Olžasa Nurlanova

Muzička škola „Živorad Grbić“ Vas poziva na koncert Olžasa Nurlanova (harmonika), koji će se održati večeras, 11. septembra, u 19 časova u svečanoj sali.

Olžas Nurlanov (1999) je rođen u Pavlodaru (Kazahstan). Osnovno i srednje muzičko obrazovanje stekao je u rodnom gradu, najpre u klasi svoga oca, a zatim u klasi profesora Damira Sultanova. Godine 2018. odlazi u Moskvu, gde završava petogodišnje studije harmonike na Ruskoj akademiji muzike „Gnjesin“, u klasi profesora Fridriha Lipsa, Narodnog umetnika Ruske Federacije, šefa Katedre za harmoniku.

Nagrađivan je na više od trideset domaćih i međunarodnih takmičenja. Među njima su ona u Tjencenu (Kina, 2012), Svetski trofej harmonike (Francuska, 2017), kao i Svetski kup harmonike (Nemačka, 2021), na kom je pobedio u najstarijoj kategoriji.

Olžas Nurlanov je učestvovao na međunarodnim festivalima u Astani, Pavlodaru, Moskvi, Sankt-Peterburgu, Kragujevcu, Bijeljini i drugim gradovima Evrope i Azije.

Trenutno radi kao solista Državnog akademskog folklornog ansambla „Ljudmila Zikina“ u Moskvi. U septembru 2023. godine nastavlja školovanje na RAM „Gnjesin“, kao asistent-stažer (najviši nivo umetničkih studija u Ruskoj Federaciji), u klasi F. Lipsa, a takođe započinje pedagošku delatnost, kao predavač na Muzičko-pedagoškom institutu „M. Ippolitov-Ivanov“.

Na programu će biti dela Baha, Holminova, Musorgskog, Mendigaljeva, Zolotarjova, Sen Sansa, Šumana, Na Jun Kina i Gridina.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.