Umesto divlje deponije Vidikovac

Na jednom od najlepših mesta na Divčibarama, Golupcu, odakle se pruža neverovatan pogled, godinama unazad nicale su divlje deponije. JKP ‘Vidrak Valjevo’ nekoliko puta bezuspesno je uklanjao, jer čim bi se očistile, ponovo bi se stvarale nove trošeći značajna sredstva iz budžeta grada. Upravo zvog toga, Turistička organizacija i grad Valjevo odlučili su da se na Golupcu izgradi Vidikovac, mesto na kom će moći da uživaju i meštani i turisti.

Ovaj projekat je zamišljen tako da se iskoristi maksimalno potencijal Golupca, sadržaće mesto za sedenje, platformu odakle ćete moći da uživate u pogledu i u svom odmoru na Divčibarama. Vladimir Blagojević, član Gradskog veća zadužen za Divčibare, u kratkom razgovoru za portal hellodivcibare, istakao je da se prema legendi na ovom mestu odigrala bitka na Golupcu 1335. godine kada je car Dušan (tada kralj) porazio Ugare pa će se na vidikovcu naći i obelećje lokaliteta sa istorijskim podacima. Kako bi se vidikovac izgradio, plan je da se konkuriše za dobijanje sredstava iz Ministarstva turizma i omladine. Vrednost ovog projekta procenjena je na 18 miliona dinara sa pdv/om.


Da podsetimo, Ministarstvo turizma je i prošle godine izdvojilo 11 miliona dinara za projekat Bike parka koji je izgrađen ove godine.

Takođe, kako se ponovo ne bi stvarale divlje deponije, Eko Tamnava najavila je ulaganje u iznosu 700 000- 800 000 evra za transfer stanicu za kabasti otpad na Divčibarama koja bi predstavljala adekvatnu zamenu za sve one koji imaju potrebu za odlaganjem ove vrste otpada a grad Valjevo traži adekvatnu lokaciju za transfer stanicu .

preuzeto:http://www.hellodivcibare.com/umesto-divlje-deponije-vidikovac/

 

 

 

4 comments on “Umesto divlje deponije Vidikovac

  1. I

    Ko će da održava vidikovac?
    Pa ova vlast ni klupe koje postavi ne može da održava…
    Problem je konstantnog neodrzavanja, nehigijene…

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.