Čisto iz ljubavi – River CleanUp Collective

U subotu  sa početkom u 10h, organizacija iRevolucija u saradnji sa Lidl Srbija, održaće akciju čišćenja reke Ljubostinje. iRevolucija učestvuje u projektu kompanije Lidl  “Čisto iz ljubavi – River CleanUp Collective” koji je usmeren na uklanjanje otpada iz reka. Projektom „Čisto iz ljubavi“ koji za cilj ima uklanjanje otpada iz prirode, a koji Lidl sprovodi od 2020. godine uklonjeno je preko 45 tona otpada iz prirode!

„Naša želja je da na svetski Dan Reka (23.09.2023.) zajedno sa našim sugrađanima skrenemo pažnju javnosti na veliki problem zagađenja voda. Reka Ljubostinja, u narodu i istorijski poznatija kao valjevska Temza, je zbog zagađujućih materija koje se ispuštaju u njen tok, ali i između ostalog i nebrige građana, proglašena mrtvom rekom. Mi ćemo početi od dela gde je reka u vreme poplava izazvala velike probleme upravo zbog otpada koje je napravilo čep, a nastavićemo duž njenog toka i pokazati da uz dobru volju i inicijativu možemo da postanemo generatori zdravih navika.Cilj akcije je da očistimo deo njenog toka od čvrstog otpada i stavimo akcenat na važnost kulture življenja u zdravoj životnoj sredini u kojoj vode igraju jednu od najznačajnijih uloga“, navodi se u saopštenju ove organizacije.

Irevolucija poziva zainteresovane sugrađane da im se pridruže u ovoj akciji kako bi zajedno uklonili čvrst otpad iz Ljubostinje. Kontakt podaci za prijavu su email office@irevolucija.net ili na broj telefona 0644021693.

2 comments on “Čisto iz ljubavi – River CleanUp Collective

 1. Istina

  Је ли та река близу Лидла???
  Колика је висина дневнице?
  Доста више са тим Титоистичким акцијама. Има ли нека организација да натера органе власти да спроводе рад институција које треба тиме да се баве. Да инспекције, полиције раде свој посао како треба. Да кажњавају несавесне грађане, а бачено смеће тамо где му није место да чисте комуналне службе. Па све те људе грађани плаћају за њихов рад, или нерад…
  Зашто тражите да то неко сада ради џабе и да се све поново врти у круг само зато што свак неће да ради свој посао како треба, а за све постоје плаћене институције?
  А иначе све остало је тачно, да су реке извор живота, да је чистоћа пола здравља…, па то се учи у првом разреду.
  Брука!

  Reply
 2. bajker

  komunalna inspekcija i milicija ne rade nista na sprecavanju bacanja otpada. pogledajte na sta lici najlon pijaca, ne znam kako da nazovem desavanje vikendom na buvljaku, gde „prodavci“ samo bace neprodatu „robu“ u Ljubostinju je rim je to na putu do mesta stanovanja… video sam to par puta.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.