Lokalni odgovor:Da vrtići dišu

Udruženje građana Lokalni odgovor iz Valjeva pokreće humanitarnu akciju za nabavku prečišćivača vazduha za valjevska obdaništa pod nazivom DA VRTIĆI DIŠU. Info veče o akciji za građane i predstavnike brojnih pozvanih preduzeća biće održano u petak 18. avgusta s početkom u 18 časova, u Holu Centra za kulturu.

Problem dugotrajnog prekomernog zagađenja vazduha u Valjevu svima nam je veoma dobro poznat. Rešenja postoje, ali zahtevaju veću angažovanost lokalne i republičke vlasti i dosta vremena. Za to vreme građani Valjeva trpe posledice i povećava se broj oboljenja koje su u vezi sa zagađenim vazduhom,, a najosetljiviji su stariji i deca. Zbog toga je Lokalni odgovor  rešio da pokrene lokalnu zajednicu da zaštiti najmlađe sugrađane bar dok su u vrtiću, nabavkom prečišćivača vazduha.

U okviru kampanje počelo je slanje poziva za podršku jednom broju valjevskih kompanija i uspostavljanje direktnih kontakata sa njima, što će biti nastavljeno tokom avgusta i septembra. Osim uplate donacije na račun udruženja, preduzeća se mogu odlučiti i da sama kupe prečišćivače. O svemu tome javnost će biti transparentno i redovno obaveštavana.

Lokalni odgovor

1 comment on “Lokalni odgovor:Da vrtići dišu

  1. Dragan

    mislim da vrtici netreba da prihvate pomoc od ovih iz opozicije. drzava neka kupi te aparate ako treba na nekom tenderu. ako se ponizavamo da nam americki vojnici grade obdanista bar ove iz opozicije mozemo da odbijemo

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.