Socijalisti proslavili 33 godine Gradskog odbora u Valjevu

Gradski odbor Socijalističke partije Srbije u Valjevu proslavio je 33 godine postojanja. Za razliku od partije na republičkom nivou i u Skupštini Srbije, valjevski socijalisti su u gradu, posle dugogodišnjeg učešća ili samostalnog obavljanja vlasti, sada opozicija.

Kako je na svom Fejsbuk profile objavio Đorđe Milanović, predsednik Gradskog odbora SPS, socijalisti su svečano obeležili dan partije i ujedno 33 godine od osnivanja valjevskog odbora.

Podsećamo, SPS je na vlast u Valjevu došao 1992. godine, pobedivši na lokalnim izborima koje je tadašnja opozicija bojkotovala, preuzevši tako upravljanje gradom od rukovodeće garniture u kojoj je najviše bilo članova nekadašnje Nove demokratije. SPS je potom u dva mandata bio vladajuća stranka u Valjevu, sve do izbora 2000. godine, kada nakon ubedljivog poraza od DOS-a, prelazi u opoziciju.

U opoziciji su se zadržali do lokalnih izbora 2004-te, pa su potom participirali u vlasti šire koalicije na čelu sa nekadašnjom Novom Srbijom. Koaliocinu vlast su imali i sa valjevskom DS, u periodu od 2008. do 2012. godine, da bi posle lokalnih izbora te godine, po ugledu na partijsku central, vladajuću koaliciju sklopili sa SNS. “Brak” te dve partije trajao je dve godine, nakon čega je došlo do razlaza, ali su socijalisti ostali na vlasti uz podršku nekih drugih stranaka u tadašnjoj gradskoj Skupštini, umesto SNS, sve do 2016. godine.

Nakon lokalnih izbora te godine, sve do 2020-te i poslednjih lokalnih izbora, ponovo su bili deo vladajuće strukture zahvaljujući koaliciji sa SNS, ali kao manjinski partner. U sadašnjem sazivu gradskog parlamenta, međutim, SPS je opozicija.

Predsednik valjevskih socijalista Đorđe Milanović je na svom Fejsbuk profile najavio da je počelo i snimanje filma o osnivanju GrO SPS, te da će jedan deo tog filma, kako je naveo,

“biti posvećen našim drugovima koji su preminuli tokom epidemije korona virusa, a koji su ostavili dubok trag u Valjevu – Mića Ilić, Stanko Ješić, Vladika Ladavec i Žare Vasiljević”.

17 comments on “Socijalisti proslavili 33 godine Gradskog odbora u Valjevu

  1. Анонимни

    Ово је слика од пре нове ере. Види се Ђорђе Павловић, одборник, који није више члан СПС.

    Reply
  2. Dragan

    cestitke na godisnjici. ako ste se procistili i isterali bundzije sad mozete da udjete u vlast i dobijete nesto

    Reply
  3. (nacional)-socijalisti

    33 godine propasti, nesrece i unistenih zivota. U te 33 godine, SPS bio van vlasti maksimalno 6 godina. A i to sto nisu bili na vlasti, njihova ideologija uvek bila dominantna, cak i kad je oni nisu sprovodili.

    Reply
  4. Građanin

    Čudo niste podsetili narod da ste vi jedina stranka kojoj je narod upao u Opštinu i rajurili vas na buljike, da vam je bivši predsednik ratni zločinac,sledeće godine da vam izdamo godišnjicu ,od srca vam želim da nestanete kao mural u Koloniji

    Reply
  5. Milan

    Vidim da slavite 12. jul kada je vas prvoborac polomio vilicu policajcu koji je samo pre par meseci ranjen na KiM. Cemu objavljivanje umrlica, ko to dozvoljava. Uprostojite se malao. Vi ste protiv nasilja.

    Reply
    1. Erp

      Ja nisam protiv nasilja,naprotiv kada takve očistimo Srbija će biti normalna država

      Reply
    2. Slavljenik

      Ako je zato i slavimo, a vi neslavite kada je vaš predsednik Milošević ubio kuma

      Reply
  6. Istina

    Šta reći osim da je to partija koja je najodgovornija za uništenje Srbije za vek vekova. Građanski rat, izbeglice, inflacija, sankcije i šlag Nato bombardovanje. Malo li je nabrajanja? Naravno vi ćete reći nismo krivi kao i ovi danas, mi smo dobri, a ceo svet ne valja…
    Koliko je odgovorna ta partija, odgovorni su i oni posle 5. oktobra koji su vladali Srbijom, zato što nisu zabranili rad SPS i Radikale, kao i bavljenje politikom svih njihovih članova. Tu je bila greška, ili namera. Ali draga gospodo svi nam 30 godina pijete krv na slamčicu, ali sada ste uzeli crevo od 3/4 sa ovom sektom od SNS.
    Nikakva se tu politika ne vidi već 30 i više godina, osim bogaćenje pojedinaca kao i onih što ste ih nabrojali kao zaslužne… Mi bauljamo! Neki su globili državne institucije, a neki zaposlene u svojoj firmi kao Ješić…, ali zato su naslednici dobili od prodaje firme nekoliko desetina miliona evra. Tu je znoj radnika neplaćenih noćnih sati, rada nedeljom, rada u dane državnih praznika, ne uplaćivanja celih primanja na račun da sutra imaju i manju penziju… Žao mi je, ali ovo je samo jedan banalan primer… Ilić, u politici nije znao da li je pošao, ili došao, ali je morao biti glavni umesto da prepusti mladim ljudima da kroje svoju sudbinu… Bruka do bruke.
    Sve goli interesi pojedinaca su doveli da se naša država gasi, da nijedna institucija danas ne funkcioniše kako treba, da svi mladi obrazovani odlaze iz zemlje. Da imaju sada neki novi fakulteti SNS, kao i onaj vaš gde se vaše pristalice, kao školuju…
    Nemam više reči kakvo ste vi zlo za Srbiju i narod koji želi dobro ovoj zemlji. To je pre neki dan uvideo i vaš saputnik Pavlović, ili se prešaltava za rad ličnih interesa, videvši da vam je kraj vladavine???
    Da Miloševića nije bilo, da je ostao Stambolić koga ste ubili kao najgoru životinju, mi bi danas bili normalna i uređena država u kojoj bi svi poželeli da žive, kao recimo u Sloveniji, ali…

    Reply
    1. Obavesteni

      Bravo istina kao i uvke u centrar. Ima tu jos mnogo toga da se nabroji za socijaliste ione ko ji ihp odrzavaju. Zato LUSTRACIJA REVANSIZAM a bogme za neke i robija! Tek kada se to desi bice nam bolje!

      Reply
  7. Rade

    uvek tu negde se vrteli oko većinske vladajuće partije i brinuli o ličnim interesima i punom džepovima!!!

    Reply
  8. Rada

    U prvim redovima učiteljoce na određeno Ana i Milica . Čim Milićević posta ministar prosvete svi prosvetari sa nerešenim statusom navalili u partiju. Nedo bog jos da zapliva, mnogi bi se podavili.

    Reply
  9. Maja

    niko ne zeli da istrazi i ne daj boze kazni,lopove iz sps koji su kao koalicioni partneri zauzeli celne pozicije u pojedinim javnim preduzecima. primer je bivsi direktor valjevskog vodovoda koji je zapocinjao nerentabilne projekte samo da bi izvlacio novac preko rodjackih podizvodjackih firmi. lep primer i pouka buducim partijskim drugovima da ne brinu jer ne moze im niko nista.sad uvlace i decu ratnih zlocinaca i bolesnih umova .zao mi je srpskog naroda,

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.