Drugi pik toplotonog talasa sve do utorka

Drugi, izuzetno jaki pik toplotnog talasa očekuje nas, po najavi meteorologa, već za vikend. Sem tropskih dana, do utorka možemo očekivati i tropske noći. Temperatura će ići i do 40 stepeni Celzijusa, posle čega sledi osveženje.

Srbija se trenutno nalazi pod uticajem afričkog anticiklona, koji nastavlja da jača, pa meteorolozi kažu da će drugi pik toplotnog talasa biti izuzetno jak i trajaće sve do sredine sledeće nedelje. Kako se prognozira, od nedelje će temperature prelaziti 35. podeok na Celzijusovoj skali, a u ponedeljak je maksimum tog talasa kada će temperature ići i do 40 stepeni. Prema daljoj najavi meteorologa, afrički anticiklon počeće da slabi od 20. jula, nakon čega sledi postepeni pad temperature koja će maksimum imati od 36 stepeni, a od 26. jula se prognozira dolazak oblaka i kiše, tako da se može očekivati da će kraj ovog meseca imati vreme kao u junu.

Inače, kao tropske temperature se tretiraju sve preko 30 stepeni preko dana, a tropske noći su sve što pređe 20 stepeni u minimumu.

Što se tiče našeg grada, vremenska prognoza za sutra kaže da nas očekuje sunčano i toplo, sa minimalnom temperaturom od 21, a maksimalnom od 33 stepena. U nedelju, međutim, dnevni maksimum se prognozira na 37, a u ponedeljak na čak 38 stepeni.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.