Vučić: Smanjićemo aerozagadjenje – Gas u Valjevu 15. oktobra

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na otvaranju fabrike Hansgrohe najavio dolazak gasa u Valjevo  15. oktobra. „Valjevo je jedan od najzagadjenijih gradova, ali sa dolaskom gasa to će se promeniti“, rekao je Vučić.

Pored zahvalnosti na ulaganju i dolasku kompanije Hansgrohe u Valjevo , predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je i brojne druge investicije koje očekuju Valjevo u narednom periodu. Prva od njih je dolazak gasa na područje Valjeva.

„Već 15 . oktobra gas stiže i do Toplane i Krušika , a potom sledi druga faza ka svim važnim institucijama u Valjevu i prema gradjanima jer Valjevo je jedan od najzagadjenijih gradova i kada dobijete gas od jeseni to više neće biti“, rekao je Vučić.

Predsednik je rekao da se i završetak brzih traka očekuje do kraja marta naredne godine .“Tada će se od Beograda do Valjeva stizati za manje od sat vremena.  Verujem da ćemo imati snage da produžimo rekonstrukciju pruge  do crnogorske granice pa da Valjevo postane železnički čvor . Kada to sve uradimo ostaje rekonstrukcija bolnice i tu su ulaganja  izmedju 80 i 100 miliona evra , gradnja sportske hale izmedju 15 i 20 miliona evra . Kada to sve saberete uz Bicerbu i Hansgrohe , Valjevo će biti potpuno drugi grad“, rekao je predsednik.

On je naveo da će na koncu svih ulaganja moći da se konstatuje da je za 7 ili 8 godina uradjeno više nego što je uradjeno u prethodnih 60 ili 70 godina.  ,, To su činjenice, svidelo se to nekome ili ne . Važno nam je da ulažemo u dualno obrazovanje, u Tehničku školu , da ulažemo u visoko obrazovanje . To je od značaja za ove mlade ljude da nastave svoj život ovde i ovde zasnuju porodice“, rekao je Vučić.

19 comments on “Vučić: Smanjićemo aerozagadjenje – Gas u Valjevu 15. oktobra

    1. Straninja M.

      Brate imaju zakonske procedure koje treba da se odrade, svakako treba ubrzati max, ali bitno je da je projekat krenuo i da se radi po tom pitanju. To ce poprilicno uticati na smanjenje zagadjenosti vazduha. Jbg nije lako resiv problem, a ozbiljna je stavar.

      Reply
  1. Zoza

    Dobro je što planovi nisu prazne priče, sve što je rečeno ostvaruje se, polako ali sigurno.

    Reply
  2. El

    Potrebno je dosta malih koraka kako bi se poboljšao kvalitet vazduha u Valjevu, ali ipak treba biti realan i reći da je vrlo verovatno da će dovođenje gasa do Toplane, Krušika i drugih ustanova biti jedan niz koraka koji će makar u nekoj meri pomoći kvalitetu vazduha.

    Reply
  3. Lili

    Sve navedene investicije, uključujući dolazak Hansgrohea i razne druge projekte, ukazuju na potencijal za transformaciju Valjeva u jedan sasvim drugačiji grad. Ove inicijative će doprineti ekonomskom razvoju, povećanju zapošljavanja i poboljšanju kvaliteta života građana.

    Reply
  4. Sekula

    Dolaskom gasa u Valjevo uveren sam da ce se u velikoj meri smanjiti zagadjenje vazduha. to je jedan od visegodisnjih problrma Valjeva, nove fabrike, nova radna mesta, idemo napred, to je ono sto je jedino bitno!

    Reply
  5. Marushka

    Ljudi u Valjevu treba da budu zahvalni što je neko konačno rešio da ovaj naš grad dovede u red. Iskreno, kada bi se svaki građanin Valjeva bar malo potrudio da ne zagađuje životnu sredinu mnogo bi nam bolje bilo!

    Reply
  6. Mila

    Gradjani Valjeva se nadaju da ce planovi vezani za resavanje aerozagadjenja, koje je definitivno veliki problem ovog grada, biti ostvareni i da ce dati pozitivne rezultate.

    Reply
  7. Nela

    To će biti veliki napredak za Valjevo koje će tim putem reši zagađenost vazduha.

    Reply
  8. Dragan

    presednik vucic je u pravu kad kaze da smo za ovih 7 godina uradili vise nego za predhodnih 60 ili 70. tito jeste izgradio nesto malo ali je jedino znao da zaduzi zemlju dok mi danas domacinski poslujemo i dug je nikad manji

    Reply
  9. Istina

    Је ли то гас из ових налазишта у Лозници где цури и загађује људима пијаћу воду???
    Па топлана и сад користи гас…?
    Смањење загађења у Ваљеву, доласком тог неког гаса, који сигурно неће доћи до октобра, се неће догодити јер народ нема пара да се греје ни на пелет, а камо ли на гас. Да Ваљево неће бити један од најзагађенијих градова од јесени, може опклада…
    Ко је колико урадио види се и по броју становника у Ваљеву који рапидно опада последњих десетак година. А зашто људи одлазе, па због лоше атмосфере, загађености, стандарда…
    Какв железнички чвор кад сав превоз иде камионима који изломише и ово мало локалних путева што имамо. Како, рецимо мештани Доњег Таора да стигну до брзих трака и Милоша Великог када је половина пута блатњаво и рупичаво, чак је и асфалт пропао тамо где је некад био…? А железничка станица скоро сва у корову…
    Све ово може само да се смањи социјална разлика, односно да се подигне стандард половини грађана који су на разним минималцима…

    Reply
  10. Baki

    Ovaj bre laže naveliko.
    Sad je treci put pomerio zavrsetak brze saobracajnice za aprililili 2024.
    Gas ako dodje u Krušik pošto čisto sumnjam jer oni opremu za to nemaju.
    Ako dodje u Toplanu,sta cekaju u toplani da se desi da bi sproveli prikljucenje objekata koji se greju individualno na cvrtso gorivo,to bi valjda trebalo vec da se sprovodi ako gas stize pocetkom grejne sezone i da se narodu obezbedi prikljucak kroz fondove energetske efikasnosti a ne dodje gas a narod se i dalje greje na drva i ugalj.
    Sledeca laž,ulaganje 100 miliona evra u bolnicu i izgradnja hale sportova,pa ovaj više ne zna šta je kome obećao i koliko koga je slagao i na kraju priče o ove dve nove fabrike od kojih necemo imati nikakve vajde osim njenih vlasnika.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.