Tehnička škola potpisala sporazume sa kompanijama Hansgrohe, Bizerba, Hisense

Tehnička škola Valjevo potpisala je ugovore sa kompanijama Hansgrohe, Bizerba I Hisense o podršci kadrovima ove škole I njihovom učešću u budućem zaposlenju. Tehnička škola u Valjevu jedina je od 11 škola u kojoj je Trening centar u potpunosti završen I opremlljen. U 22 prostorije Trening centar pruža primenu dualnog obrazovanja.

“Ovaj projekat je realizovan zahvajujući sredstvima koje je obezbedila Vlada Republike Srbije I danas je važan dan ne samo za našu školu već I za naš Grad , ali I region. Potpisali smo sporazume I nadam se uspešnoj daljoj saradnji”, rekao je direktor Tehničke škole Branko Goloskoković.

U okviru Trening centra Tehničke škole rekonstruisane su 22 prostorije, deset radionica I 12 kabineta koji su u pottpunosti opremljeni najsavremenijom opremom, alatima I nameštajem za sve profile za koje je Tehnička škola verifikovana. Centar pruža usugu formalnog obrazovanja , a kako je pojasnio direktor Goloskoković od nedavno pruža I usluge neformalnog obrazovanja.

“Moram da naglasim da je Trening centar Tehničke škole prvi centar koji je u potpunosti završen od 11 sličnih centara u Srbiji. Centar je dobio sve potrebne akreditacije ,, ali I rešenje ministarstva prosvete o proširenoj delatnosti škole I koja je sa šifrom delatnosti uvedena u registar Privrednog suda . Pojedine radionice se koriste I u okviru pružanaj usluga u okviru Zadruge učenika gde s eostvaruje dodatni prihod koji se na osnovu pravilnika dalje rasporedjuje. Taj prihod uglavnom služi za dalje opremanje Trening centra”, rekao je Goloskoković.

Stanka Pejanović izvršni direktor Hisense international prilikom potpisivanja sporazuma sa Tehničkom školom posebno je istakla značaj dualnog obrazovanja za kompaniju Hisense koja inače ima 100 000 zaposlenih. “Ovaj projekat će namzajedno sa školom omogućiti pre svega da process uvodjenja u posao skratio na najmanju moguću meru , a onda I da mlladi ljudi koji budu deo fabrike u budućnosti od prvog trenutka mogu da uživaju odredjene benefite ne ekajui da prodju pripravnički staž. Istovremeno ovaj Trening centar prati I tehnološki razvoj što dodatno pomaže mladim ljudima da na vreme isprate taj razvoj I budu u potpunosti u toku sa brojnim unaprdjenjima u proizvodnji”, rekla je Pejanović dodajući  da je potpisivanje ugovora samo početak jedne uspešne saradnje .

Trening centar u Tehničkoj školi počeo je sa radom u punom kapacitetu od ove školske godine. Valjevski novinari I gosti na svečanosti potpisivanja ugovora imali su priliku da posete radionice I razgovaraju sa učenicima koji su uglavnom istakli da im obuka mnogo znači I da očekuju da po završetku školovanja zahvaljujući ovako stečenim znanjima lakše dodju do zaposlenja.

Ugovor je sa Tehničkom školom potpisao I Filip Burkle izvršni direktor kompanije Hansgrohe koji je rekao daje svojevremeno I sam bio učenik dualnog obrazovanja. “ Kada vidim koliko se škola razvila za dve  po godine mogu da zakljuim da su I škola I Grad Valjevo na dobrom putu. Deca I njhovo obrazovanje  su ključni za razvoj jedne zemje  I samim ti je redosled takav da smo potpisali ugovor izmedju škole I kompanije . I sam sam bio učenik dualnog obrazovanja I moj cilj je da samim dolaskom kao direktor kompanije u Srbiji donesem ovde dulano obrazovanje . Drago mi je kada vidim koliko je dualno obrazovanje počelo da se razvija u Srbiji I samim tim se radujem budućoj saradnji I boravku u Valjevu”, rekao je Burkle.

Direktnorka Kancelarije za dualno obrazovanje Gabrijela Grujić je nakon razgovora sa učenicima škole i potpisivanja ugovora navela da je sama činjenica da su  velike I uspešne kompanije potpisale ugovore to govori o značaju ulaganja I  važnosti školovanja kadrova.

“Zahvaljujem se gospodji Pejanović koja je specijalno za ovu priliku doputovala iz Kine I gospodinu Filipu Bruelu čija će kompanija narednog meseca početi sa radom, krajem juna zajedno uz veliku podršku predsednika Srbije I njegovog tima I kompaniji Bizerba koja je koliko pre mesec dana već počela sa radom .Gopodin Bruel je I sam uočio razliku od pre dve godine I video koliki su pomace napravljeni. Ono što je naša poruka, kako zapravo radi jedna ozbiljna Vlada koliko se bavi kvalitetom obrazovanja kroz unaredjenja pre svega opreme, standard kvalifikacija koji je referisan sa evropskim okvirom kvalifikacija . Ove tri kompanije uz podršku lokalne samouprave i kabineta predsednice Vlade zamislite koliki je to benefit za sve mlade ljude. Zajedno sa Privrednom komorom borimo se da unapredimo zakon o dualnom obrazovanju I već je u skupštinskoj proceduri, relaksirana akreditacija, povećan fond sa 60 % za trogodišnja zanimanja , 40% za četvorogodišnja. Podrška svih zajedno da mladima obezbedimo da njihovo znanje vredi  . Videla sam zadovoljne mllade ljude ovde , zadovoljne jer imaju priliku da znanje koje ovde stiču mogu da vrlo brzo po završetku škole I upotrebe”, rekla je izmedju ostalog Grujić naglasivši da je nabavljena oprema iznad evropskih standarda.

Direktorka Kancelarije Grujić najavila je I da je akreditovan  program mehatronika na Akademiji strukovnih studija Beograd. U pitanju  je program sa 120 mesta, na srpskom I engleskom jeziku.

 

 

4 comments on “Tehnička škola potpisala sporazume sa kompanijama Hansgrohe, Bizerba, Hisense

  1. Ана

    Потписан је уговор и са Крушиком, па они ипак не запошљавају децу која су код њих била на пракси, него шнајдере и конобаре.

    Reply
  2. Istina

    Draga deco,
    Učite i nemojte da postanete robovi savremenog doba.
    Pakujte kofere kada dodje vreme i ne nasedajte na prazne priče koje slušamo preko 30 godina.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.