Rotari fondacija i USAID podrška humanitarnim projektima u Srbiji

Guverner Rotari zajednice u Srbiji i Crnoj Gori Nikola Božić razgovarao je sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Kristoferom Hilom o relizovanim humanitarnim projektima u Srbiji u vrednosti od preko milion ipo dolara.

Povod za susret su realizovani humanitarni projekti u Srbiji za podršku školama, bolnicama i obdaništima koje su zajednički finansirali Međunarodna Rotari Fondacija i američka Agencija za međunarodni razvoj USAID.

U prethodne tri godine Rotari klubovi su kroz projekte pomoći našoj zemlji obezbedili 1,5 miliona dolara. Projekti su uglavnom bili usmereni na obezbeđivanje neophodne opreme bolnicama, porodilištima i centrima za vantelesnu oplodnju, moderne školske opreme za IT i STEM obrazovanje, nameštaj za vrtiće…

„Naše partnerstvo deo je zajedničkih napora Rotarija i USAID  da se podrže lokalne zajednice i omoguće bolje uslove za razvoj lokalnih sredina. Podršku su dobili naši međunarodni projekti kroz čiju realizaciju su brojne škole dobile mBot robote. Zahvaljujući njima za najmlađe učenike kreirano je podsticajno okruženje za kvalitetno obrazovanje iz STEM predmeta, a kako bi oni stekli naučno-tehnološko, inženjersko i matematičko znanje kroz zabavu i neposrednu praksu. Ne treba zaboraviti ni saradnju USAID sa Rotari klubovima u nekoliko gradova tokom zajedničke borbe protiv kovida-19. Ambasadoru smo predstavili i neke buduće projekte među kojima je i onaj posvećen razvoju ženskog preduzetništva.“ – izjavio je Nikola Božić, guverner Rotari Distrikta 2483 za Srbiju i Crnu Goru.

Rotari zajednica okuplja one uspešne profesionalce i stručnjake širom sveta, koji žele da svoje vreme, znanje, kontakte i novac stave na raspolaganje kako bi pomogli tamo gde je zaista potrebna pomoć, kao i za razvoj svoje lokalne zajednice i globalno dobro. Rotari organizacija je skup ostvarenih profesionalaca u svom poslu, bez obzira na profesiju. Projekti koje realizuju su uvek u oblasti promocije mira, rešavanja problema vode za piće, unapređenja higijene i sanitarnih uslova, briga o zdravlju majke i novorođenčadi, podrška lokalnom ekonomskom razvoju, zaštite životne sredine, obrazovanja.

3 comments on “Rotari fondacija i USAID podrška humanitarnim projektima u Srbiji

  1. Dragan

    bravo za guvernera. uspeo je da odbrani petnicu od napada i slucaj sa savanom vise niko i nespominje. jos ako ove amerikance izmuva za neke pare bog da nas vidi

    Reply
  2. Filip Veliki

    Amerikanci doniraju pomoć, kao i obično. Daju 1,5 miliona za razne projekte i vidove pomoći.
    Lepo od njih.
    Koliko su donirali pomoći, za sve ruševine i probleme, koje su napravili u Srbiji?

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.