Pet zlata biciklistima Sputnjika u Čačku

Na četvrtom drumskom Kupu Srbije koji je održan u nedelju na izuzetno teškoj, brdskoj stazi u Čačku, mladi biciklisti SPUTNJIKA su osvojili čak pet zlatnih medalja. U pojedinačnim plasmanima, prvo mesto osvojila je mlađa poletarka Đurđa Nedeljković, Filip Vukmir je trijumfovao u kategoriji starijih poletaraca, a reprezentativac Srbije- Igor Davidov je bio najbolji među kadetima. U  ekipnoj konkurenciji zlatnu medalju osvojile su dve ekipe i to: i mlađi i stariji poletarci. Na ovoj trci srebrnim odličjima okitili su se: mlađi početnik – a debitant  Vojin Popović i to sve na svom MTB biciklu, zatim Lazar Angelovski, Mila Starčević i član kadetske ženske selekcije Srbije Nikolija Kulinčević. Sava Starčević, Natalija Kulinčević i juniorski reprezentativac Stefan Davidov su osvojili bronzane medalje.

Oko petog mesta plasirala se većina članova BK SPUTNJIKA koji su vozili na ovoj trci i to: Petar Damnjanović, Toma i Jovan Starčević, Stefan Simović, Aleksa Nedeljković, a iza njih, u velikoj konkurencija mlađih kadeta i Djordje Pavić i Dimitrije Jezdić.

Po rečima trenera Zorana Jelića, ostvareni rezultati su izuzetno dobri jer takmičarski pogon nastavlja sa kontinuitetom u dobroj vožnji i osvajanju medalja. Zbog nemogućnosti nabavke kvalitetnijih bicikli i prateće opreme, izostao je možda i bolji rezultat ali ponovo zbog slabih materijalnih i finansijskih uslova, izostala je i nabavka neophodnog kombija za prevoz takmičara, pa postoji bojazan da će se na najvažnijim trkama koje se voze kao državna prvenstva do kraja sezone platiti danak nedovoljnom ulaganju i pojavi opasnije mogućnosti – da mnoga deca zbog inferiornosti izgube motivaciju za bavljenje sportom što u svakom slučaju nije u interesu našeg društva.

I pored svega biciklisti SPUTNJIKA nastavljaju sa radom jer je sezona  na polovini, čak četvoro mladih biciklista nose dres reprezentacije Srbije što je u svakom slučaju na ponos i grada Valjeva i biciklističkog kluba Sputnjik.

FOTO: bksputnjikvaljevo@mail.ru

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.