Na Gradskom trgu sveće i tuga

Valjevci su se večeras okupili na Gradskom trgu kako bi paljenjem sveća odali poštu nastradaloj deci u beogradskoj školi „Vladislav Ribnikar“.

Na društvenim mrežama ovog popodneva proširio se poziv za izazak na trgove širom Srbije kako bi se tihim okupljanjem odala pošta nastradalima u tragičnom dogadjaju u jednoj od beogradskih škola.

Jedan broj Valjevaca odazvao se ovom pozivu pa su večeras na Gradskom trgu paljene sveće , a prisutni su tiho medju sobom razgovarali o nemilom dogadjaju u kom su osmoro dece i čovek iz obezbedjenja škole smrtno stradali.

Medju prisutnima preovladalo je jedno pitanje: Kako je moguće da se tako nešto dogodi u Srbiji? Žaljenje, tuga i gotovo neverica da je takav dogadjaj moguć , obeležili su ovo veče u Valjevu.

„Možemo da neverujemo ili budemo u šoku, ali sad je važnije kako ćemo dalje, Mora se nešto menjati. Ne znam, svi se moramo menjati, svi“, rekao je kratko jedan od Valjevaca.

2 comments on “Na Gradskom trgu sveće i tuga

  1. мр Предраг М.Вулетић

    Трагедија за децу, родитеље, наставнике и учитеље
    Коме се обратити за помоћ?
    Институту за ментално здравље моћи да се јаве сви којима је потребна психолошка помоћ, на бројеве телефона 063 8681757 и 063 8682217.
    Клиника за психијатрију Клиничког центра Србије – контакт телефони су 011 2685050, 011 3662124 и 063 310723.
    Контакте за помоћ су оставиле и различите стручне организације.
    „Ту смо за све који желе да разговарају о осећањима“, поручили су из Центра Срце. Њихов број телефона је 0800 300 303, а доступни су од 14 до 23 сата сваког дана.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.