Dveri: Da li su svi zaposleni u Krušiku prošli obuke?

GO Dveri izdao je saopštenje za javnost u kom se osvrće na nedavnu nesreću u HK Krušik pri čemu je jedna radnica povredjena. Saopštenje GO Dveri prenosimo u celosti:

„Nesreća koja se dogodila u fabrici Krušik u našem gradu 22.05.2023. godine je građane Valjeva ozbiljno uzdrmala, i podstakla na razmišljanje o uzrocima učestalosti nesreća u ovoj fabrici. U toku prošle godine, dogodile su se dve nesreće, jedna u avgustu u kapislani, prilikom koje su povređene dve radnice, jedna lakše, jedna teže, a druga u decembru u upaljačnici kada je povređena jedna radnica.

Na svu sreću radnica koja je povređena 22.05.2023. nije zadobila teške telesne povrede. Učestalost povreda navodi na razmišljanje i pitanje da li su ispoštovane sve procedure vezane za proces proizvodnje i rukovanje opasnim materijama. Na ovakvo razmišljanje navodi nas činjenica da se u većini slučajeva zapošljavaju kadrovi SNS-a, pa su upitne kvalifikacije za rukovanje opasnim materijama.

Zahtevamo od nadležnih institucija da se formira stručna nezavisna komisija koja će detaljno ispitati i javnosti saopštiti koliko su ispoštovani svi procesi u proizvodnji i rukovanju opasnim materijama, kao i da li su svi zaposleni koji učestvuju u procesu proizvodnje uspešno savladali neophodne obuke i imaju potrebne kvalifikacije. Građani Valjeva čekaju odgovor!

Gradski Odbor Srpskog Pokreta Dveri Valjevo“

 

8 comments on “Dveri: Da li su svi zaposleni u Krušiku prošli obuke?

 1. Zil

  Ti kao radnik Krušika trebao bi znati da je većina radnika neobučena i nekvalifikovana za posao koji obavljaju.Trebao bi znati koliko je njih sa kupljenim diplomama.Trebao bi znati da hemiska zaštita nema kvalifikovanog ni radnika ni rukovodioca.Takodje ni termička obrada.

  Reply
  1. Zeljko

   Ovde je rec uglavnom o ne kvalifikovanoj radnoj snazi za koju nije potrebna nikakva diploma i radu na laboraciji upaljaca
   svi ti ljudi su dobro obuceni u svom poslu a u problem hemicara i termicke obrade ne ulazim.Greske u radu se svuda desavaju i ceo zivot ides peske pa se sapletes a tek na poslu gde se radi sa bojevim sredstvima koncentracija je veoma bitna.o tome sta narusava koncentraciju radnika drugom prilikom ali da su ne obuceni to ne dam za pravo

   Reply
 2. Radnik laborasnice

  Nije ni direktorka kvalifikovana a kamo li radnici,i ona je došla iz Koceljeve sa krastavčića kornišona

  Reply
  1. Zeljko

   Za direktorku se malo bolje rspitaj.Pitaj starije radnike Zorana Boskovica na primer ko je vodio prodivgradni program pre 15 godina

   Reply
 3. Ана

  Око 60 људи је прошло обуку за пиротехничара пре неколико година и то је то. Стари мајсори знају да раде па се и чувају. Остали су потегли везе и коверте и срећни су били само да се запосле, па нису много ни размишљали. Ја не бринем, снаћи ће се већ сами Крушиковци, исто како су се сналазили и до сада.

  Reply
  1. Zeljko

   Svi u gornjem delu su prosli pirotehnicku obuku sto mozda znas ali se pravis nevešta a onih 40 od 2008e godine su jos malo vise prosli

   Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.