Borci mogu preuzeti boračke legitimacije

Iz Udruženja boraca pozivaju sve borce, ratne vojne invalide i porodice poginulih boraca koji su ostvarili svoj status, a nisu podigli boračku legitimaciju Republike Srbije da dođu u Udruženje boraca i istu preuzmu radnim danom od 07 časova  do 15 časova.

Prava borca koji su ostvarili status su:

1.zdravstvena zaštita i druga prava u vezi sa ostvarivanjem zdravstvene zaštite-overa zdravstvene legitimacije,

2.borački dodatak,

3.pravo na poseban penzijski radni staž,

4.rešavanje stambenih potreba,

5.pravo na ,,Boračku spomenicu“,

6.pravo na legitimaciju,

7.pravo na prioritet u zapošljavanju,

8.pravo borca na uniformu,

9.pomoć u slučaju smrti.

„Udruženje boraca sprovodi program Pukovnik u kojem članovi udruženja ostvaruju besplatni lekarski pregled, besplatne optičarske usluge sa dobijanjem naočara, besplatne zubarske usluge(deo usluga), besplatne jednodnevne i višednevne ekskurzije i ostale aktivnosti koje nosi program odobren od strane grada Valjeva“, navodi Gvozdeni puk Valjevo i Srbije i

Udruženje boraca Valjevo.

 

4 comments on “Borci mogu preuzeti boračke legitimacije

  1. Somi

    uCacku treba smeniti komplet OO veterana ,uopste se ne bore za prava boraca,lizu se sa licima kojeli vide grad,umesto da se bire za status boraca.
    Izgleda da je radi reda samo bula podela legitimacija,u Cacku od ovog pogodnosti nema.

    Reply
  2. Maks

    Zasto se na nivou republike ne donose pogodnosti,nego vecinu dobija Beograd,da li je opet isto *Trepca radi Beigrad se gradi*?
    sramote mi u Zapadnoj Srbiji nista nemamo osim nesposobnog rukovodstva koje vodi ove organizacije.

    Reply
  3. Wlada

    Nadam se da će ovo važiti za sve gradove u Srbiji, jer po običaju Bor, grad u kome živim je uvek zadnja rupa na svirali sem kada nekom treba nešto iz zijin-a na kontu plemenite rude da se uplati i izgradi po našem glavnom divnom belome gradu. A nama koji smo bili sa 19.-20. godina redovna vojska 1999-te godine za vreme NATO agresije na KiM ili u mom slučaju na Košarama gde sam i ranjavan i sada već dosta dugo sa dijagnozom F.21 i šakom lekova do kraja života, pa bilo bi sramota da neko takav nema prava na tu „boračku legitimaciju,“ ali videćemo. Ne bi me začudilo da oni imaju već neki zakon i neku priču da preskoče prepreku poput mene i druge ratne braće, koja su isto tako ili čak i gore od toga prošli te sad već daleke 1999-te godine…

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.