Valis bez energije u poslednjem ovosezonskom nastupu pred svojim navijačima

Zavesa na najbolju sezonu u istoriji kluba je spuštena, bar kad je reč o nastupima u Petnici.

Zvanično će to biti posle revanša u Kragujevcu, narednog utorka, koji se igra u okviru četvrtfinala vaterpolo Super lige Srbije, a koji će, posle večerašnjih 13:5 u korist gostiju, biti puka formalnost.

Kada bi se terao mak na konac moglo bi se biti kritičan, pa reći da „vidre“ u ovom duelu nisu bile na svom nivou, da se nisu borile onako kako smo navikli, ali, sme li se tako nešto reći posle svih divovskih okršaja u sezoni na izmaku, i da li se sme preći preko činjenice da je rival bio Radnički iz Kragujevca, uz Novi Beograd najbolja ekipa Srbije?

Gosti su u prvoj četvrtini otklonili mogućnost iznenađenja, poput nedavnog poraza u Šapcu, pa su ovaj period rešili u svoju korist sa 4:0.

Valis je nakon toga parirao koliko je mogao, odigrao drugu četvrtinu nerešeno 2:2, u trećoj izgubio 3:2, da bi u poslednjem kvartali Kragujevčani ponovo bili ubedljivi 4:1, za konačnih 13:5.

Golove za Valjevce postigli su Kovačević i Radanović po dva, odnosno Šofranac jedan.

Valis u sledeću sezonu ulazi motivisan da ovogodišnje uspehe ponovi, čak i da ih nadmaši, a za to će imati priliku u domaćoj, regionalnoj i evropskoj konkurenciji.

Posle lutanja na početku sezone, angažovanja iranskog tandema i Holanđanina, Valjevci su stvorili respektabilan tim, a najviše raduje da oslonac ekipe predstavljaju mladići ponikli u školi Valisa.

Mlađe selekcije su takođe zabeležile sjajne rezultate, stručni štab predvođen Sakovićem zna šta radi, a požrtvovana i posvećena uprava, na čelu sa Nebojšom Stojakovićem, garant su da ćemo i naredne sezone uživati u uzbuđenjima u bazenu.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.