Stranka slobode i pravde: Povodom dolaska predsednika

Povereništvo Stranke slobode I pravde izdalo je saoštenje za javnost  u kom se nizom pitanja obraća predsedniku Srbije. Saopštenje Povereništva SSP-a prenosimo u celosti:

“Gospodine predsedniče, da li znate gde dolazite?

Da li Vas je gradonačelnik Valjeva, Lazar Gojković, obavestio da je Aleksandar Obradović, uzbunjivač iz Krušika, heroj Valjeva i Vaša noćna mora, protiv koga više od tri godine traje istraga zato što je preko medija objavio dokumente koji su otkrili korupciju u Krušiku, još uvek suspendovan sa posla?

Sećate li se da ste kazali da je „Krušik srce Valjeva i čitavog kolubarskog okruga, te da radnici neće imati problema sa platama i poslom“.

Da li Vas je gradonačelnik, obavestio da radnici Krušika danas štrajkuju zbog niskih plata, neuplaćenih doprinosa za penziono i zdravstveno osiguranje jer su kadrovi koje je Vaša stranka postavila za direktore, devastirali fabriku?

Da li Vas je gradonačelnik obavestio da grad Valjevo, prema zvaničnim podacima, ima za oko 7.800 a kolubarski okrug za oko 20.000 manje stanovnika nego 2011. godine jer mladi odlaze „trbuhom za kruhom“ tražeći priliku za boljim životom, jer ga u Valjevu nemaju?

Da li Vas je gradonačelnik obavestio da je, prema zvaničnim podacima, prosečna plata u gradu Valjevu za preko 11.000 dinara niža od republičkog proseka i da se sa takvim platama, a o penzijama i da ne govorimo, teško živi?

Da li Vas je gradonačelinik obavestio da je grad Valjevo jedan od najzagađenijih gradova u Srbiji?

Da li Vas je gradonačelinik obavestio da se komunalni otpad odlaže na gradsku deponiju koja je privremena već 30 godina, koja se svakog leta pali a da se na realizaciji projekta regionalne deponije u Kaleniću jako malo ili gotovo ništa ne radi iako grad Valjevo, već 10 godina, izdvaja značajna sredstva za rad Regionalnog centra za upravljanje otpadom „EKO-TAMNAVA“ sa sedištem u Ubu koja je ogovorna za realizaciju projekta?

Gasifikacija Valjeva, šta to beše gospodine predsedniče?

Bolnica je priča za sebe. Dostojna rubrike „verovali ili ne“. Od „pompezno“ najavljenih 25-30 miliona evra investicije i projekta rekonstrukcije bolnice (sam projekat rekonstrukcije se radi više od tri godine) ostale su samo kofe na sred bolnice. Da li Vas je gradonačelinik obavestio da krov PROKIŠNjAVA, gospodine predsedniče?

Od obećane rekonstrukcije bolnice, jedino je rekonstruisan parking ispred iste i moramo priznati da je to jako bitna stvar za zdravlje ljudi grada Valjeva i celokupnog regiona.

Građani Valjevo su kupili preko 24 hektara zemljišta a potom isto poklonili Republici koja je opet to zemljište poklonila u vlasništvo kompanijama „BIZERBA“ i „HANSGROHE“ koje danas posluju u okviru slobodne zone Šabac. Grad finansira i izgradnju infrastrukture za te komapanije i sve to je do sada građane Valjeva koštalo oko 3,5 miliona evra a koštaće nas još.  Zašto poklanjamo zemlju strancima u vlasništvo kao i milione i milione evra kroz državne podsticaje dok domaći privrednici nemaju tu privilegiju, gospodine predsedniče?

Čuvena rečenica „Ne cvate cveće u naše preduzeće“ koju izgovara glumac Milan Lane Gutović, u humorističkoj seriji „Bela Lađa“, ponajbolje opisuje obećanja koja ste dali Valjevcima, kao i stanje u našem gradu.

Neće biti uvaženi predsedniče „da cvate cveće u našem gradu“ǃ

Stranka Slobode i Pravde

Povereništvo Valjevo “

 

 

 

 

6 comments on “Stranka slobode i pravde: Povodom dolaska predsednika

 1. Шпанац

  Стрпите се људи, још само пет шест година и биће боље .

  Reply
 2. Dule

  Ako mračite, mračno je. Uložite napore, intelektualne i druge, na stvaranje pozitivnih pomaka u društvu, a ne na piskaranja saopštenja.

  Reply
 3. Raša

  Da li se SSP saopštenjem oglašava povodom svog rada kojeg nema. Jedino što im ostaje je da koriste tudje ime za sopstvenu promociju. A rukovodstvo Krušika bi mogli da traže u svojim i partnerskim krugovima, džabe kopaju po SNS-u.

  Reply
 4. Istina

  Da li predsednik zna:
  -Da smo najjeftinija radna snaga u Evropi,
  -Da imamo najskuplju hranu u Evropi,
  -Da imamo najskuplju odeću i obuću u Evropi,
  -Da imamo najskuplju dečiju garderobu u Evropi,
  -Da smo najzagađeniji u Evropi, a po nekada i u Svetu
  -Da imamo najveću socijalnu razliku među građanima
  -Da li zna da vlada daje istu pomoć penzionerima sa 10 i sa 150.000 dinara penzije, a osnovni princip socijalne pravde glasi da treba dati najviše onome koji ima najmanje,
  -Da li predsednik zna da da Brnabić kaže da se od minimalca može živeti samo nekoliko dana?
  -Da li predsednik zna da je preko 50% Srbije na minimalcu i da jedva preživljava,
  -Da li predsednik zna da je neodrživ sistem sa ovolikom socijalnom razlikom gde oko 20% građana ima 90% kapitala
  -I konačno da li predsednik zna kada će najmanja plata i penzija biti u visini izgubljene potrošačke korpe?
  -Samo još jedno pitanje, zašto se gasimo, zašto nestajemo zašto ne napravi bar sistem vrednosti pa on kao predsednik da ima najveću platu u Srbiji, pa onda redom do direktora koji imaju milionska primanja? Da li je to normalno?
  Hajte botovi dajte bar vi prvi odgovore dok ne dobijemo od predsednika!
  Hvala.

  Reply
 5. Aleksandra

  Koliko god dobro došlo, naćiće se neko ko će da popljuje i to je tako. Imali bi smisla da dežurna zanivetala imaju neko delo iza sebe i kažu mi smo uradili to i to, ali uradili nisu ništa apsolutno.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.