Partizan bolji od Valisa

U utakmici petog kola vaterpolo Super lige Srbije, za plasman od 1 – 6. mesta, Valis je u Petnici poražen od Partizana sa 15:8 (4:2, 3:1, 4:5, 4:0).

„Vidre“ su, kako i dolikuje ovoj prilici, Partizan dočekale pred punom tribinom, na kojoj se mogao konstatovati sve veći broj onih koji vaterpolo nikad nisu gledali uživo.

Šteta je što je sezona pred završetkom, jer će Valjevci do kraja odigrati samo još jedan meč u borbi za konačan plasman u zlatnoj godini.

Meč sa crno – belima bio je stvar prestiža.

Valis ima želju da pretekne Beograđane, što je u sportskom smislu svakako pozitivno, ali rival je bio jedan od najtrofejnijih sportskih kolektiva na svetu.

Sedmostruki prvak Evrope! Nosliac 29 titula šampiona države! Klub sa školom koja je našem vaterpolu dala najviše reprezentativaca!

Iako Partizan više nema tu moć, ipak nije moguće preko noći gumicom obrisati najbogatiju istoriju nekog kluba sa prostora Jugoslavije, računajući tu sve sportove.

Na početku meča bio je obračun Petra Smiljevića iz Partizana i našeg mladog reprezentativca Aleksandra Kovačevića.

Do rezultata 8:4 u korist Partizana, Smiljević je postigao četiri, a sve golove za Valjevce upisao je Kovačević.

No, nije bilo više raspoloženih igrača u prvoj polovini susreta, pa je ekipa iz Beograda povela 11:5. Tada na scenu stupa još jedan Valisov biser Baucalo, koji sa tri uzastopna gola smanjuje zaostatak na 11:8 pred početak poslednje četvrtine.

Ipak, Partizan ponovo igra odlično, rešava zadnji kvartal u svoju korist sa 4:0, za konačnih 15:8.

Ostaće zabeleženo i da su sudije želele da prekinu meč zbog navijača koji su duvali u plastične trube, stvarajući nezapamćenu buku u Petnici, no skandal je sprečio delegat, svestan celokupne situacije.

Kada bi se zbog ovakvih motiva prekidale utakmice, retko koja sportska priredba u Srbiji bi bila završena.

Šteta je što se sezona privodi kraju, zbog sve brojnijeg prisustva publike, ali je lepo imati na umu da vaterpolo dobija sve više poklonika u Valjevu, pa će naredne sezone biti teško smestiti sve zainteresovane na tri reda tribina, koliko balon dozvoljava.

Pored pomenutih Kovačevića i Baucala, u strelce se upisao samo još Radanović sa jednim datim golom.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.