Narednih dana kiša I sneg

Pretežno oblačno, vetrovito i hladno, mestimično sa kišom, na planinama sa snegom. Veća količina padavina se očekuje u drugom delu dana u južnim i istočnim predelima Srbije, od 20 do 40 mm za 12 h, lokalno i više. Krajem dana i tokom noći sa padom temperature kiša će preći u sneg i u nižim predelima, osim na severozapadu Vojvodine i u istočnoj Srbiji. Očekuje se formiranje snežnog pokrivača i u nižim predelima do 10 cm, a u planinskim predelima od 10 do 30 cm. Vetar umeren i jak, u Vojvodini i sa olujnim udarima, severni i severozapadni. Najniža temperatura od 3 do 8 , a najviša dnevna od 7 do 12 , u Timočkoj Krajini oko 16 stepeni.

 Utorak Pretežno oblačno i hladno, sa susnežicom i snegom uz dalje povećanje snežnog pokrivača, naročito u centralnim, istočnim, južnim krajevima, kao i na Kosovu i Metohiji. Vetar umeren i jak severozapadni, posle podne u slabljenju. Najniža temperatura od 0 do 2 , na istoku do 7 , a najviša od 0 do 4 , na istoku oko 8 stepeni.

 Sreda Umereno do potpuno oblačno, mestimično sa kišom, susnežicom i snegom. Vetar slab i umeren, na istoku povremeno jak i olujni severozapadni. Najniža temperatura od -3 do 1, a najviša dnevna od 3 do 8 stepeni.

Četvrtak Malo do umereno oblačno, u severnim krajevima sa kišom, a u ostalim uglavnom suvo sa sunčanim intervalima. Vetar umeren i jak, na istoku povremeno i olujni severoozapadni, posle podne u slabljenju. Najniža temperatura od -4 do 1 , a najviša dnevna od 5 do 10 stepeni .

RTS/RHMZ

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.