Na SPREG-u hala „Domaća priča“ posvećena domaćim proizvođačima i trgovcima

Domaći trgovački lanac DTL, već devetu godinu je partner Sajma privrede zapadne Srbije SPREG, pa se i na 18-toj manifestaciji predstavlja u hali „Domaća priča“ sa osnovnom porukom negovanja i čuvanja domaće privrede.

Kako je na konferenciji za novinare u sklopu SPREG-a istakla Bojana Perić, direktorka marketinga valjevskog „Europroma“, ideja okupljanja domaćih proizvođača i trgovaca inicirana je pre više od deset godina. Ostala je aktuelna i danas, pa se na ovogodišnjem sajmu u hali „Domaća priča“ predstavlja 30 proizvođača, među kojima su nacionalni dobro poznati brendovi koji su na tržištu decenijama unazad, ali i mali lokalni i regionalni proizvođači.

„Što se tiče trgovaca, na sajmu je ove godine svih 14 članica DTL. Okosnicu predstavlja kvalitetan domaći proizvod, a posetioci hale „Domaća priča“ imaće priliku da se upoznaju sa velikim brojem promocija i poklona. I ove godine predviđen je veliki broj aktivnosti namenjen osnovcima, srednješkolocima i studentima, sa ciljem čuvanja svesti o negovanju domaćeg proizvoda. Poruka nije da sve što je proizvedeno u Srbiji je automatski dobro. Poruka je da na tržištu Srbije postoji veliki broj kvalitetnih domać proizvoda i da je krajnje vreme da se obrati pažnja na njih“, rekla je Bojana Perić.

Među velikim domaćim brendovima koji se predstavljaju na SPREg-u, između ostalog, su kompanije „Jafa“, „Zlatiborac“, „Imlek“, „Bambi“, „Nektar“ i „Frikom“, a mali proizvođači su okupljeni oko već poznate robne marke „Domaće“.

Po rečima Stefana Čvorovića, direktora marketinga DTL, ovaj lanac od svog osnivanja, već 12 godina, preduzima niz akcija da osnaži lokalnu zajednicu i pomogne lokalnim proizvođačima.

„Širenjem maloprodajne mreže postali smo lanac sa najvećim brojem objekata u Srbiji i najširom geografskom dispezijom, sa preko 770 prodavnica i 6.500 zaposlenih. Otravaranjem radnih mesta i zapošljavanjem lokalnog stanovništva jačamo i lokalne zajednice i stimulišemo ljude da ostanu u svojim sredinama. Ponosni smo na činjenicu da smo lanac koji prepoznaje svoje kupce i njihove zahteve, a o tome govori više od 280.000 zadovoljnih kupaca svakog dana“, rekao je Čvorović.

Predstavnici DTL su i sa ovogodišnjeg SPREG-a poručili da će nastaviti unapređenje procesa što boljih proizvoda po što boljim cenama i negovanje malog domaćeg proizvođača.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.