U aprilu tradicionalno SPREG

Od 6. do 8. aprila u Valljevu će biti održan sada već tradicionalni sajma privrede i postignuća poznatiji pod nazivom SPREG. Ove godine na sajmu će učestvovati i članice Domaćeg trgovinskog lanca (DTL) , a biće održan i sajam zapošljavanja.

Ove godine 18. put za redom u salama Omni centra biće održan SPREG koji organizuje Regionalna asocijacija malih i srednjih preduzeća zapadne Srbije i izvršni organizator, valjevska agencija „Gatti”.

Jovan Grujić, izvršni direktor SPREG-a, najavljuje da će na na ovogodišnjoj manifestaciji učešće uzeti više od 150 izlagača iz Srbije i Republike Srpske koji će na dve hiljade kvadratnih metara izložbenog prostora u dve hale „Omni centra” i na istoj tolikoj površini ispred ovog objekta predstaviti svoje proizvode i usluge.

Glavna izložbena hala predviđena je za predstavnike različitih industrijskih grana na pojedinačnim i grupnim štandovima, sa preko 60 odsto izlagača koji se bave proizvodnjom. „Biće zastupljene metalska, mašinska industrija, građevinarstvo, zanatstvo, distributeri poljoprivredne opreme i alata, opreme za klimatizaciju i grejanje, proizvođači PVC stolarije, mini sušara, prehrambenih proizvoda.U drugoj sajamskoj hali na SPREG se ove godine ponovo vraća „Domaća priča” – nastupiće firme članice Domaćeg trgovačkog lanca (DTL) sa svojim nacionalnim, regionalnim i lokalnim dobavljačima, sve uz organizaciju brojnih promocija i degustacija. Otvoreni izložbeni prostor posvećen je poljoprivredi, biće izloženi traktori, mehanizacija i priključne mašine, oprema za navodnjavanje, biljke iz rasadnika, cveće. Očekuje se da taj deo sajma privuče posebnu pažnju, imajući u vidu da je Grad Valjevo ove godine iz budžeta izdvojio značajna sredstva, najveća do sada, za subvencije u poljoprivredi“, najvljuje Grujić.

U okviru SPREG-a biće održan i prolećni sajam zapošljavanja u organizaciji Filijale Nacionalne službe zapošljavanja Valjevo, ali i niz predavanja na teme ekonomije i privrede.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.