Otvaranje izložbe „Dečja umetnost 2023“

U Internacionalnom umetničkom studiju „Radovan Trnavac Mića“, u utorak, 28. marta, u 18 časova, biće svečano otvorena izložba „Dečja umetnost 2023“. Tradicionalna izložba dečjih likovnih radova u galeriji „Trnavac“ organizuje se u saradnji sa svim gradskim i seoskim osnovnim školama na teritoriji Valjeva, a u okviru proslave Dana grada.

Ovogodišnja postavka broji 46 dela učenika od V do VIII razreda svih sedam valjevskih i osam seoskih škola (Brankovina, Valjevska Kamenica, Divci, Dračić, Donje Leskovice, Popučke, Poćuta i Stave), koji su selektovani po izboru nastavnika i profesora predmeta Likovna kultura. Iz svake škole biće izloženo po tri odabrana rada, izuzev OŠ „Nada Purić“, u okviru koje će biti predstavljen i rad jednog učenika Odeljenja dece sa smetnjama u razvoju i invaliditetom.

Kao i prethodnih godina, pred učenicima je bila slobodna tema, kao i tehnika po izboru. Koristili su olovku, tuš, bojice, tempere, vodene boje, tehniku kolaža… Dominira veseo kolorit, a od motiva su uglavnom zastupljeni portreti, pejzaži, mrtva priroda i animalistički motivi.

Od prve izložbe pod nazivom „Dečja umetnost“ 2002. godine, Internacionalni umetnički studio daje veliku podršku mladim budućim umetnicima da nastave da se iskazuju kroz svoj likovni rad i da u njemu uživaju, jer je to jako značajno u razvoju celokupne ličnosti svakog deteta.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.