Hranilica za svaku rođenu bebu u 2023. godini

Gradonačelnik grada Valjeva Lazar Gojković i osnivač i upravitelj Fondacije „Humana srca“ Danijela Vasiljević, potpisali su danas ugovor o donaciji 800 multifunkcionalnih hranilica za bebe, u ukupnoj vrednosti od 3.605.760,00 dinara, koju će dobiti svaka beba rođena na teritoriji grada Valjeva u 2023. godini.

Ovaj projekat rezultat je potpisivanja Protokola o saradnji Fondacije i grada Valjeva, koji je potpisan  u decembru prošle godine.

„Pored svih mera koje Grad Valjevo sprovodi po pitanju pospešivanja populacione politike, ovo će biti još jedan podsticaj za Grad, koji može da se pohvali da je jedan od lidera u sprovođenju populacionih mera u našoj zemlji. Doniranjem multifunkcionalnih bebi hranilica za svaku novorođenu bebu u ovoj godini ćemo podstaći i motivisati mlade ljude na najlepšu životnu ulogu “,  istakla je Danijela Vasiljević, osnivač i upravitelj Fondacije i podsetila da je vrlo važno da svi zajednički prepoznajemo važnost ulaganja u decu i zdrave porodice.

Gradonačelnik grada Valjeva Lazar Gojković se zahvalio Fondaciji što je baš Valjevo prepoznala kao dobrog partnera i sigurno mesto za realizaciju projekata koji će poboljšati kvalitet života najosetljivijih kategorija građana.

„Moram da napomenem da sa Fondacijom „Humana srca“ imamo odličnu saradnju, gde smo krajem januara dogovorili i uređenje potkrovlja Dnevnog boravka za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju u Valjevu, za potrebe inkluzivne vežbaonice. Grad Valjevo će uvek podržati ovakve projekte, koje imaju za cilj da poboljšaju položaj dece i roditelja u našem Gradu i trudićemo se da ovakvih projekata ima što više. Veoma sam ponosan na partnerstvo sa Fondacijom „Humana srca“ i prilici da podržimo decu i to od samog početka njihovog života i zato se zahvaljujem na ovako vrednoj donaciji i radujem se zajedničkim projektima i u budućnosti“ , poručio je gradonačelnik Gojković.

Kako su naglasili iz Fondacije „Humana srca“, prvih 400 hranilica će biti podeljeno u avgustu ove godine, dok će preostalih 400 biti podeljeno najkasnije do sredine januara 2024. godine.

Kako je gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković napomenuo, Fondacija zajedno sa gradom Valjevo i privrednicima na lokalu realizovaće još jedan projekat, a koji se odnosi na adaptaciju potkrovlja Dnevnog boravka za decu, omladinu i odrasle sa smetnjama u razvoju u Popučkama. Donacija Fondacije, sa partnerom EURODOM iz Beograda, koji je obezbedio svu potrebnu keramiku i sanitarije za adaptaciju, iznosi ukupno 1.560.000 dinara, a ukupan iznos donacija za ova dva projekta je 5.160.000 dinara, koje će Fondacija uložiti u Valjevo u tekućoj godini.

 

18 comments on “Hranilica za svaku rođenu bebu u 2023. godini

 1. Dragan

  svaka cast za slobodana tesica koji u skladu sa sloganom sns za nasu decu deci daje hrsnilice

  Reply
 2. Milos

  Koliko se ja secam od grada Valjeva nikada se nije dobijalo nista slicno. I jako me nervira sto ljudi nisu realni i ne zele da pohvale evidentno dobre stvari. Bravo za gradsko rukovodstvo, bravo Valjevo!

  Reply
 3. Sloba

  Svaki znak paznje i pomoci porodicama sa prinovama je od velikog znacaja, a hejteri ce uvek da hejtuju. To im je posao.

  Reply
 4. Tanja

  Lepo je sto je Valjevo dobilo ovakvu donaciju… Ipak je ovo nešto sto znaci mladim roditeljima…

  Reply
 5. Taki

  Jedna ovakva vest i inicijativa Grada zaslužuje pohvalu, a uoravo sam čula i komentar jedna majke koja je spomenula da joj je jedna ovakva hranilica pomogla u hranjenju dvoje dece.

  Reply
  1. Lola

   Lep gest, svaka pomoc roditeljima je dobrodosla! Kao i autosedista i hranilice su potrebne, a ova je super jer kasnije moze posluziti kao sto i stolica kada dete poraste.

   Reply
 6. Lili

  Potpisivanje ugovora o donaciji 800 multifunkcionalnih hranilica za bebe, koje će dobiti sve bebe rođene na teritoriji grada Valjeva u 2023. godini, pokazuje brigu i pažnju gradonačelnika Lazara Gojkovića i osnivača i upraviteljke Fondacije „Humana srca“ Danijele Vasiljević prema najmlađim sugrađanima i njihovim porodicama.

  Reply
 7. Mila

  Divno, jedna lepa vest. gradsko rukovodstvo vodi računa o najmlađim sugrađanima.

  Reply
 8. Ljilja

  Ova donacija će značajno olakšati roditeljima brigu o svojim novorođenčadima, a istovremeno podići svest o važnosti brige o deci i potrebi za društveno odgovornim pristupom. Ovo je još jedan primer kako lokalna samouprava i humanitarne organizacije mogu zajedno raditi na poboljšanju kvaliteta života u zajednici.

  Reply
 9. Dule

  Još jedna lepa vest i projekat u našem gradu, a nadam se da će ih bivati sve više i više, jer grad ima dužnost da se odgovorno odnosi prema svojim obavezama, projektima i idejama iz domena socijalne politike.

  Reply
 10. Dragan

  Ja cu odmah da pravim i trece. jer hranilica auto sediste i pare koje se dobijaju su dovoljan razlog da nateram zenu na jos jedno dete

  Reply
 11. Sofija

  Podrška novopečenim majkama i podrška natalitetu je jedan od najbitnijih ciljeva gradske vlasti.Svako izdvajanje za bebe je dobrodoslo.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.