Radni sastanak sa predstavnicima Policijske uprave Valjevo

Načelnik Kolubarskog upravnog okruga Miloš Milutinović, održao je danas radni sastanak sa predstavnicima Policijske uprave Valjevo.

Na sastanku je istaknuto da je veoma važan rad na unapređenju saobraćajne infrastrukture, ali i da rad na identifikaciji najvažnijih bezbednosnih problema u Kolubarskom okrugu mora biti timski rad svih.

Milutinović je naglasio da bezbednost u Kolubarskom okrugu ne može biti odgovornost samo jedne institucije, da policija tu, naravno, ima ključnu ulogu, ali da je za prevenciju svih oblika kriminaliteta potrebno da svi zajednički ulože maksimalne napore, kako bi se postigla optimalna rešenja, kao i da bezbednost na ulicama i osećaj sigurnosti kod građana moraju biti imperativ u radu policije. Takođe, Milutinović je poručio da borba protiv opšteg kriminala, kojim su najvećim delom građani pogođeni, mora biti svakodnevna i intenzivna.

Tom prilikom je dosadašnja saradnja Kolubarskog upravnog okruga i Policijske uprave Valjevo ocenjena kao izuzetno kvalitetna i obostrano korisna, te je naglašen značaj periodičnog održavanja ovakvih sastanka, čiji bi osnovni cilj bio planiranje i usklađivanje budućih zajedničkih aktivnosti.

Zajednički zaključak je da se ovakav vid saradnje nastavi i u budućnosti kroz konkretne aktivnosti, a sve sa ciljem sprečavanja i otkrivanja svih vrsta krivičnih dela, što bi istovremeno značilo i poboljšanje stanja sigurnosti na teritoriji Kolubarskog okruga.

16 comments on “Radni sastanak sa predstavnicima Policijske uprave Valjevo

  1. Istina

    Zar postoji policija u Valjevu?
    Pa patrolu milicije koja šeta gradom i sprečava kriminal, krađu… nismo videli već godinama.
    Samo ima ovih drugih što kažnjavaju u saobraćaju i to samo gologuziju koja sa krševima nema gde da se parkira, dok luksuzne automoile ne smeju da pipnu. Pešaci trotoarom, većinom ulica ne mogu da se kreću od autombila koji su nepropisno parkirani i niko ne reaguje. Gde je ta narodna milicija?
    Ima li ko od njih da kaže da se izvrši bolje postavljanje signalizacije, da se neke ulice, kao kod stare autobuske, proglase jednosmernim kad im je druga saobraćajna traka zauzeta parkiranim automobilima i to legalno obeleženim parking mestima od nekog bez imalo mozga. ima li neko sa saobraćajnom strukom da predloži usklađivanje svetlosne signalizacije na pešačkim prelazima preko duplih traka, kod Doma zdravlja, kod Singidunuma…, a ne da pešaci stoje na polovini puta, na ostrvcetu od pola metra čekajući da se upali zeleno za prelazak preko druge dve saobraćajne trake dok ih pretovareni kamioni zapljuskuju prljavštinom…, ili još gore ako nema automobila i oni pređu drugi deo traka na crveno, a tamo ih čeka ovaj drugi policajac i naplati kaznu… Jadno i bedno…
    O kakvoj bezbednosti građana pričate kada policija ne reaguje u gradu ni na šta?
    O kakvim aktivnostima pričate kada nigde nema običnog policajca da se šeta po gradu i selu… Kriminal cveta kao i u celoj zemlji.
    Bruka i tuga!

    Reply
    1. Mikula

      Postovani/na Milicija ne postoji jos od 03.01.1997 godine, to prvo da razjasnimo.Sto se tice samog setanja, unutrasnje uredbe policije i reorganizacija su takozvane prasinare ukinuli ima 10 godina, tada je policija podeljena na sektore koji imaju svoja dezurstva i obilaze teren, pristupacan vozilom, onaj koji nije peske.
      Citajuci vas komentar dosao sam do zakljucka da ste vi osoba starijeg kova, koja je nedavno platila saobracajnu kaznu, i to zbog tehnicke ne ispravnosti vozila, a moze se i zakljuciti da ste u kratkom vremenskom periodu platili i kaznu vidraku za parkiranje bez placenog parkinga!
      Sto se tice ulice na staroj Autobuskoj tj. Ul. Cika Ljubina , predstavnici te Mesne zajednice su podneli zahtev Gradu Valjevu i direkciji za preinacenje te Ul. U jednosmernu. Studija izvodljivosti je u toku.
      A kako vas komentar odmice cini mi se da ste platili kaznu kao pesak za prelazak na crveno kod Plavog cveta.
      Ocigledno je da od pocetka godine bas niste imali srece.
      Zato i razumem vas izliv besa ovde u komentaru i napad na sve zivo.
      No da sumiramo.
      Pu Valjevo svoj posao obavlja sasvim korektno, i cini sve sto je u njihovoj moci da ovaj grad bude bezbedniji i sigurniji u svakom smislu tih reci.
      A vi se pre svega smirite, cinite manje prekrsaja pa ce te i manje kazni placati, a to ce do vesti do manje negativne energije, pa mozda svet oko sebe vidite drugim ocima. I sledeci put pre nego krenete da da pisete komentar dogovorite se sami sa sobom. Ipak recenica policija ne radi nista i policija samo pise kazne…ne idu zajedno. Posao policije i jeste da pise kazne, znate nismo vise u zabavistu da bi nas neko opomenuo i pomilovao po kosi i oprostio preksaj…mada sudeci po vasem komentaru, vi se polako vracate u te godine. Srdacan pozdrav i sve najbolje!

      Reply
  2. Influenser

    Sa Ovakvom Policijom i Tužilaštvom KORUPCIJA I KRIMINAL dominiraju kao vrednosti u Valjevu.

    Reply
    1. Bojan

      Kriminalna je nečija smelost da se na ovako bezazlenu vest postavi ovako šablonski i botovski komentar.

      Reply
  3. Dragan

    rezultati sastanka se vec vide. odmah je uhapsen kradljivac svetla sa auta. svaka cast

    Reply
  4. Aleksandra

    Bezbednost civila bi svakako trebala biti uvek na prvom mestu. Moje lično iskustvo sa valjevskom policijom je takvo da, ukoliko ne praviš probleme nećeš ni imati problem, a ukoliko imaš problem vrata su ti širom otvorena. Što se tiče bezbednosti u saobraćaju i nepropisnog parkiranja, gospodo draga vežite se, ne divljajte, ukucajte parking i nema problema- u suprotnom, zbog nas koji to radimo, izvolite pa platite. Još bih dodala kazne su male za saobraćajne prekršaje, treba ih maksimalno pooštriti a neodgovorne vozače trajno isključiti iz saobraćaja-zbog nas koji to nismo.

    Reply
  5. Violeta

    Dobra saradnja načelnika Kolubarskog okruga sa predstavnicima policijske uprave, jeste za svaku pohvalu. Milutinović je nedavno imenovan i već je krenuo da održava sastanke i da se upoznaje sa glavnim predstavnicima grada Valjeva, pokusavajući da reše probleme sa kojima se susreću.

    Reply
  6. Milenko

    Ja ne znam da li ima ko da kaže nešto lepo? Šta se tačno loše desilo na ovom sastanku? Pojedinima ništa neće odgovarati, to je očigledno. Smeta vam kada nema kontrole, onda pojačana kontrola na putevima, što je pojačana? Uhapšen neko, što je uhapšen, onda kad nema hapšenja, što nema? Itd..da ne nabrajam dalje. Dajte ljudi, dozovite se malo pameti i pokušajte pozitivno do gledate na stvari, nema razgloga da budete negativni.

    Reply
  7. Maša

    Ovakav vid saradnje je neophodan. Policija ima ključnu ulogu, ali kroz konkretne zajedničke aktivnosti i saradnjom se najlakše otkrivaju sve vrste krivičnih dela.

    Reply
  8. Kaćolino

    Smatram da je ovaj sastanak od velike koristi i da će se poboljšati i sigurnost samih gradjana. Verujem da će cilj koji je postavljen, sprečavanje i otkrivanje svih vrsta krivičnih dela, biti postignut.

    Reply
  9. Zoki

    Identifikacija bezbednosnih problema je važan faktor, jer to može pomoći u stvaranju strategije za rešavanje tih problema i sprečavanju budućih incidenata. Timski rad svih relevantnih strana je ključan za uspešno rešavanje ovih problema i jačanje bezbednosti u Kolubarskom okrugu.

    Reply
  10. Nina

    Unapređenje saradnje uticaće na povećanje bezbednosti građana, poboljšanje saobraćajne infrastrukture i ostalih pitanja od značaja iz delokruga rada policijske uprave Valjevo.Pozitivna inicijativa čelnih ljudi grada Valjeva

    Reply
  11. Miloš Marjanović

    trla baba lan da joj prođe dan. na osnovu izveštaja sa sastanka ništa nije rečeno, ubijanje vremena

    Reply
  12. Анонимни

    Највећи проблем за безбедност саобраћаја у округу су РУПЕ на путевима и саобраћајнице без одговарајуће вертикалне, а посебно хоризонталне сигнализације!

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.