POKS Valjevo: Sramota je da, u 21. veku, neko nema tehnički ispravnu vodu!

Povodom problema jednog dela sela Pričević, koji traje još od poplava 2014- te godine, saopštenje je izdao sekretarijat Gradskog odbora POKS-a Valjevo. Saopštenje prenosimo u celosti:

„Sramno je da u 21. veku sela nemaju vodu, naročito sela poput Pričevića, koja su oko 10 kilometara udaljena od centra grada. Naročito, što je taj problem nastao prilikom poplava i gde je šteta mogla biti sanirana. Jedan od najjačih izvora ovog sela, nadaleko poznat po svojoj ledeno hladnoj vodi, Vrelo, porušen je kada se na njega, uzrokovan klizištem, osuo beden. Meštani su više puta tražili pomoć od Vodovoda i lokalne samouprave, ali pomoć nisu dobili. Na predlog da se problem reši o trošku meštana, nadležni su izjavili da to nije privatna svojina, i da to ne sme da se uradi. U vreme kada sva sela pate od problema pada nataliteta, to nije slučaj u Pričeviću, gde beležimo porast nataliteta u poslednje 3 godine. Natalitet raste, ali vode za decu nema, bar ne za onu decu koja bi vodu pila sa izvora Vrelo. Sa Vrela koje je imalo svoje cevovode i za koji postoji projekat, od vremena kada je urađen, tada o trošku meštana. Osim novorođene dece, sa izvora Vrelo vodu koriste i starija lica, koja su nemoćna dobaviti vodu iz prodavnice, koja je udaljena više od 5 kilometara ili sa nekog drugog izvora! Voda sa izvora Vrelo smatra se tehnički neispravnom za korišćenje, a osim što je tehnički neispravna, često je i nestaje,“ izjavila je Marija Mitrović Ilić, sekretar Gradskog odbora Valjevo.

„Apelovaćemo na gradsku vlast, na Vodovod i sve nadležne, da problem bude što pre rešen, ne možemo dozvoliti da naši sugrađani žive bez vode, jer voda i vazduh su nešto bez čega ne može da se živi. Pozivamo sve nadležne da što pre reše ovaj problem, jer i najzabačenija sela ne trebaju da se susreću sa ovakvim problemima, a naročito ne ona sela gde postoje već projekti za rezervoare, i gde je već postojao rezervoar za vodu, koji je napajao ceo jedan zaseok, uspešno, godinama. To nije nešto što je skupo za naš grad, sa malo novca se može rešiti i ne postoje izgovori za ne rešavanje ovakvog problema“, izjavio je poverenik POKS-a Valjevo, Đorđe Marković.

Sekretarijat POKS-a nam je u prilogu dostavio i  fotografiju lokalnog rezervoara „Vrelo“, koji se nalazi u Pričeviću, zaseok Vojinović.”

 

4 comments on “POKS Valjevo: Sramota je da, u 21. veku, neko nema tehnički ispravnu vodu!

  1. Ugljesa

    Evo ih ovi sto apeluju, kao da niko ne zna sta je ciniti, pa kad se desi da se uradi, onda ide se po gradu i prica kako je to, jer su oni apelovali? Pritom, neko planira nesto, ima budzet i rasporedjuje po celom Valjevu sa svim selima i samim urbanim delom grada. Lako je vas troje sto cinite taj pokusaj od stranke sastanete se u prostorijama i samo pakujete jedno po jedno saopstenje sta bi bilo dobro. To pokazuje da ste neozbiljni, povedite racuna, nije narod glup. I te savete sto potpisujete, a istih troje ljudi sve pise, ispadate smesni. Cudi me da ovo niste potpisali kao „Savet za vodoprivredu i sumarstvo poks-a“? I to sto su pobegli od vas clanovi koji su se izborili za jedno odbornicko mesto svojim obrazom i radom sa ljudima, a vi im trazite da vam vratr mandat, to takodje govori o tome koliko ste na dnu lestvice u politickom zivotu.

    Reply
  2. Rade

    Lepo je što se POKS uklju;io u rešavanju aktulnih problema sugrađana što su u saopštenju i ranije i izjavili,zluradi komentari nisu na mestu !

    Reply
  3. Pop stanislav

    pa oni oče i struju pa sad vodu blokirali puteve pa opet glasali naprednjaka šta se žale

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.