Lokalni front:Skupštinski skandal u režiji predsednice

Lokalni front Valjevo izdao je saopštenje u kom navodi da je predsednica Skupštine Snežana Rakić u toku sednice izgovorila neprimerene reči za koje veruju da su se odnosile na odbornika Lokalnog fronta Željka Trifunovića. Saopštenje prenosimou celosti:

„Na samom početku 30. sednice Skupštine grada Valjeva održane u ponedeljak 13.2. dogodio se novi skandal, još jednom u režiji vernih sledbenika politike Aleksandra Vučića. Kamere i mikrofoni objektivno su zabeležili kako predsednica Skupštine, neoprezna g-đa Snežana Rakić, obaveštava sekretara skupštine da su nekoga „mogli da opiče i po nekom drugom osnovu“.

Neobičan rečnik. I za damu koja predsedava seoskom mesnom zajednicom, a ne Skupštinom grada koji je nekada poštovao otvorenost  i pristojnost u dijalogu sa neistomišljenicima. Izgleda da su ove vrline nestale pod vlašću Srpske napredne stranke od 2016. godine.

Na koga se odnosila ova otvorena pretnja? Ozbiljno sumnjamo da se tiče odbornika Lokalnog fronta, g. Željka Trifunovića, koji je  na samom početku sednice govorio o tome kako se njegove diskusije ne prenose verno u službene zapisnike. Sem toga, Trifunović je jedan od retkih odbornika koji gotovo neprestano (tvrdimo-sa punim pravom!) upozorava na kršenja Poslovnika, ali i kršenja zakona od strane organa skupštine i gradske uprave.

Pretnja profesora, doktora i pedagoga Snežane Rakić, šefa katedre za menadžment i biznis na Akademiji za strukovne studije Zapadna Srbija, ostvarena je nešto kasnije. Predsednica je uporno odbijala novi Trifunovićev zahtev da reklamira povredu Poslovnika, pri čemu je došlo do veoma glasne rasprave i pokušaja nekih odbornika SNS-a da Željka spreče da priđe govornici.

Sve ovo više ne može da se vidi na službenoj stranici grada Valjeva koja je pre ovog skandala na kanalu You Tube uredno objavljivala čitav tok sednica skupštine. Posle reakcije Lokalnog fronta i postavljanja na našu stranicu kadrova čija zvezda je bila g-đa Rakić, snimak sednice nestao je sa stranice grada.

Strah od istine? Sindrom: pa valjda više verujete meni nego svojim očima?

Skrivanje snimaka postalo je moda u Srpskoj naprednoj stranci. I u mnogo težim slučajevima, kada su gubljeni ljudski životi, kao na naplatnoj rampi u Doljevcu.

Šta će učiniti Lokalni front Va? Poštovaćemo Poslovnik skupštine grada i po članu 36 ovog akta tražiti razrešenje Snežane Rakić. Biće nam za ovo  potrebna podrška još 16 odbornika. Ne verujemo da ćemo je dobiti.

Ali i to će nešto reći o dostojanstvu Skupštine grada Valjeva, zar ne?

Lokalni front „

 

 

11 comments on “Lokalni front:Skupštinski skandal u režiji predsednice

 1. Doctor Strange

  Kome smeta jaka Snežana Rakić? Zašto je napadaš na dan državnosti, jel to u redu, Trifke? Nemas milosti.

  Reply
 2. Bobiska

  Odakle ideja da je to rekla za tebe sta se ti odmah cveljas Zeljko pa i njene je prekidala vise nego tebe. Ravnomerno vas sve prekida ne znam sta je problem zena je istrajna i jednaka prema svima u prekidanju i sto se tice prekidanja govornika nikada u istoriji lokalnog parlamenta nije bio nijedan predsednik skupstine da je istom merom prekidao i oduzimao rec svim strankama tako da se mozemo pohvaliti visokim stepenom demokratije.

  Reply
 3. Jana Takote

  Ti Trifunovicu tvrdis da je mislila na tebe, odakle ti to pravo? Ti si opicen po drugom osnovu, sta ima tebe da opici opet? I zasto kad neko kaze nesto tako odmah pomislis da je zena mislila na tebe? Opusti se malo, uzivaj, prosetaj po Pecini malo, udahni vazduha.

  Reply
 4. Ne daj se Snezo

  Zivela Snezana! Snezo mogu samo da te mrze! Ti si za sve njih Marlom Brandon! Ne daj se!

  Reply
 5. Dragan

  pa sta ako ga je opicila. zena je presednik skupstine i ima podrsku stranke i odbornika i gradjani su glasali da moze da opici koga hoce. a i dosta je ona trpela od vas kad joj govorite za zinasu i da joj dragan oop preti da ce objaviti snimak

  Reply
 6. Predrag Savić

  Vi govorite o istoj Snežani koja je u ponedeljak izrekla opomenu Željku Trifunoviću zato što je u diskusiji rekao kako su Srpskoj naprednoj stranci gradjani potrebni jedino na dan izbora, a posle toga samo smetaju, pošto stalno zakeraju i prigovaraju vlasti?
  Glagol zakerati je teža uvreda nego glagol „opičiti“?

  Reply
 7. Milan

  Šta je botovi? Kakav je sendvič na Dan državnosti? Jel niko nije čuo prostakluk koji je Profesorka rekla? Nikom ne smeta??? Ako je ovo najbolje među naprednjacima, e stvarno… Ova žena je bruka pa gradsku skupštinu, i sve nas koje predstavlja!

  Reply
 8. Istina

  Čudo jedno kako niko ne komentariše činjenicu da je na startu sednice odbornik ove partije fizički nasrnuo na predsednicu. Jel podržavate i to gospodo iz Lf, a vi novinarke ignorišete nasilje nad ženama. sramota

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.