Za praznike u Srbiji otkriveno 19 451 prekršaj u saobraćaju

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je  da su pripadnici Uprave saobraćajne policije, tokom akcije u cilju očuvanja bezbednosti saobraćaja tokom praznika, kontrolisali više od 85.000 vozila i otkrili 19.451 prekršaj, objavljeno je na sajtu Vlade.

Za samo devet dana iz saobraćaja je isključeno 1.535 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola, dok je čak 270 vozača zadržano u službenim prostorijama jer su upravljali vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu.

U službenim prostorijama zadržano je i 68 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Takođe, 320 vozača sankcionisano je zbog nepropisnog preticanja, 798 zbog nepropisnog korišćenja mobilnog telefona za vreme vožnje, 2.708 vozača, odnosno putnika zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa i čak 8.251 vozač zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila.

Pripadnici saobraćajne policije su presretačima zaustavili i isključili iz saobraćaja 12 vozača zbog ekstremnih prekoračenja brzine, od kojih su njih sedam upravljali vozilom brzinom većom od 200 kilometara na čas.

Uprava saobraćajne policije sprovodiće akciju pojačane kontrole saobraćaja do 15. januara.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bezbednosti saobraćaja na putevima, navodi se na sajtu Vlade Srbije.

1 comment on “Za praznike u Srbiji otkriveno 19 451 prekršaj u saobraćaju

  1. Gradjanin

    Na jadru,kod ordinacije Mirković.Na behanton ploče parkiraju.Saobraćajci prolaze i okreću glavu a kažnjavaju ko je stao kod pekare da kupi hleb.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.