Posle 30 godina valjevski mališani ponovo u nekadašnjoj hali Partizan

Hala “Svetomir Djukić”, nekadašnja hala Partizan, posle više od 30 godina ponovo je otvorila svoja vrata za najmladje Valjevce. Kao u dobra stara vremena u hali prve časove fizičkog vaspitanja imaju deca iz valjevskih obdaništa.

Vrlo je moguće da se brojni Valjevci još uvek sećaju časova fizičkog u svom najmladjem uzrastu koji su izvodjeni u tadašnjoj hali Partizan. Na žalost već od polovine 80-tih godina ta hala zatvorila je svoja vrata za najmladje I potom ih je sporadično otvarala za te potrebe da bi konačno od 90-tih na ovamo korišćenje hale bilo moguće samo u komercijalne svrhe. Termini u ovoj hali su se naplaćivali , a grad je poveo sudski spor kako bi rešio svoj status I utvrdio svoja prava u korišćenju ovog objekta. Godinama je trajao process na sudu I grad je dobio pravo na termine , ali na žalost oni nikada nisu ustanovljeni jer je sala bila praktično privatizovana I dogovor nije bilo moguće postići.

Situacija se poslednjih godina promenila . Grad je zajedno sa državom najpre uložio 40 miliona dinara kako bi objekat spolja bio uredjen , a potom još dvadeset miliona za unutrašnje uredjenje.

Istovremeno grad je rešio imovinsko pravne odnose I halu preneo na staranje Ustanovi za fizičku kulturu Valis . Nedugo potom na sednici Skupštine doneta je odluka da se hala preimenuje I ponese ime “General Svetomir Djukić”, umesto ranije poznatog Partizana.

Kako je etada najavljeno hala će najpre biti od koristi najmladjim Valjevcima . Ovih dana već u organizaciji Ustanove za fizičku kulturu „Valis“ i PU „Milica Nožica“, počeli su časovi opšte fizičkog vaspitanja kojim je obuhvaćeno preko 350 predškolaca iz valjevskih vrtića. Časove sprovode profesori fizičkog vaspitanja iz UFK „Valis“ u saradnji sa vaspitačicama iz PU „Milica Nožica“, a časovi se izvode u Domu sporta „General Svetomir Đukić“ i objektima PU „Milica Nožica“.

 

 

 

 

 

4 comments on “Posle 30 godina valjevski mališani ponovo u nekadašnjoj hali Partizan

 1. Dragan

  bravo za vlast koja je sredila ovaj objekat. ko kaze da valjevo nema naj moderniju halu?

  Reply
 2. Bravooo

  Bravo. Ostace zapamceno koja je vlast sredila ovu halu nakon toliko decenija propadanja.

  Reply
 3. Жика

  Још један од пројеката који Лазар и снс завршавају,. а да се нико тиме није бавио 30 година. После се чуде што гласам Вучића, има да га гласамо сви из куће док год се буде кандидовао негде.

  Reply
 4. Milica

  Ovo znaci nama roditeljima dosta. Nadam se da ce biti jos vise aktivnosti i sadrzaja za decu

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.