Besplatno zimovanje za najbolje učenike grada Valjeva

“Kao roditelji, prvi put se susrećemo sa ovakvom akcijom i naravno, prijatno smo iznenađeni. Drago nam je da se jedna ovakva akcija odvija u gradu Valjevu. Deca sa nestrpljenjem iščekuju zimovanje. Nadamo se da će ovakvih akcija biti što više, da ta deca koja su osvojila nagrade na takmičenjima budu na ovaj način motivisana za dalji rad. Zaista, divna akcija”, naglasila je Ana Vujić, majka, čije će dete zimovati o trošku grada Valjeva na Divčibarama.

 

Učenici od šestog do osmog razreda osnovnih gradskih škola, Muzičke i Gimnazije, koji su postigli izuzetna postignuća u školovanju i na takmičenjima okružnog i republičkog nivoa, a na osnovu kriterijuma iz konkursa, izabrani su da zimuju na Divčibarama.

Sedamdesetoro učenika i troje stručnih pratilaca je otišlo juče  oko 10 časova na Divčibare, gde će zimovati do 22. januara.

“Sada sprovodimo i poslednju programsku aktivnost iz Lokalnog plana akcije za decu. Ova aktivnost se realizuje u ovoj godini zbog školskog raspusta koji je u toku. Izabrani su učenici koji su osvojili nagrade na republičkim i okružnim takmičenjima iz predmeta iz kojih su se takmičili i ostvarili najbolje rezultate. Grad Valjevo je po prvi put prepoznao i nagradio talente, naše najbolje čenike, jer sve ove naše programske aktivnosti koje smo imali u prethodnom periodu većinom su se odnosile na decu koja dolaze iz porodica koje su socijalno ugrožene. Naravno, to će se nastaviti i u narednom periodu, ali ono što je bitno i što je novina, da je Grad prepoznao najbolje učenike i ta deca su naša budućnost. Ono što je najvažnije, oni će imati i obuku skijanja, koja je organizovana preko UFK “Valis”. Direktor “Valis – a” je već na Divčibarama, tako da oni već od ponedeljka kreću na stazu sa instruktorima i ono što je takođe lepa vest, jeste da ima snega i nadam se da će tako ostati i narednih sedam dana”, poručio je predsednik Komisije za implementaciju Lokalnog plana akcije za decu Radoica Rstić.

“Mislim da je ova aktivnost zaista dobra, hvala im što su se setili, jer su deca zaslužila da idu na zimovanje. Ovo je baš lepo osveženje na kraju prvog polugodišta, jer vrednu decu uvek treba nagraditi. Moje dete se raduje, ona je šesti razred u Drugoj osnovnoj školi i ovo je veoma podsticajno za nju i baš se obradovala kada je stigla vest da će ići na zimovanje”, rekla je Slobodanka Vasiljević.

Predsednik Komisije za implementaciju Lokalnog plana akcije za decu danas je govorio je i o planovima za ovu godinu, u kojoj je izdvojeno 11 miliona iz budžeta grada Valjeva, na poziciji Lokalnog plana akcije za decu.

“Grad Valjevo će nastaviti i u toku 2023. godine da sprovodi slične aktivnosti. Budžetom su planirane sve programske aktivosti koje su bile i prošle godine, tako da ćemo i ovu aktivnost koju smo uspostavili, nagradu za najbolje učenike, nastaviti i u ovoj godini. S obzirom na to da mi letovanje već tri godine sprovodimo, isključivo idu deca iz seoskih škola, kojima nisu dostupne ovakve programske aktvnosti i da smo na neki način iscrpeli i te resurse, a s obzirom na broj učenika u seoskim školama, već je veliki broj učenika iskoristio tu mogućnost. Mi u ovkiru Lokalnog plana akcije za decu razmišljamo da ove godine proširimo tu aktivnost i na decu koja su postigla najbolje uspehe i na neki način da tu decu zajedno sa decom iz seoskih škola spojimo, tako da postoji mogućnost da ćemo veći broj dece poslati na letovanje, dakle proširujemo svake godine kapacitete, onoliko koliko je to moguće, a ono što je važno, jeste da je Grad počeo da prepoznaje talente, najbolje učenike i počeo da nagrađuje njihov trud i rad, pored stipendija koje Grad već godinama unazad izdvaja za talentovane učenike i studente”, zaključio je Rstić.

Deca će zimovati u odmaralištu „Stevan Filipović“ na Divčibarama, a u odmaralištu na raspolaganju će pored stručnih pratilaca, imati zdravstvenu negu od strane medicinskog osoblja i instruktore skijanja.

Grad Valjevo je za ovu programsku aktivnost izdvojio milion i 400 hiljada dinara.

 

 

 

13 comments on “Besplatno zimovanje za najbolje učenike grada Valjeva

 1. Dragan

  bravo za radojicu koji se uspesno bavi decom vec godinama. pokusali su da ga ometu nekakvim postupcima pred sudom ali on nece odustati od toga da nasoj deci ulepsa detinjstvo

  Reply
 2. Bobili

  Gde je bio konkurs, ko je u komisiji, koji su kriterijumi, kako smo mogli da pratimo konkurs i eventualno se prijavimo?

  Reply
 3. Miki

  Ja mislim da nije normalno da neko negativno govori o 70 dece koja su otišla besplatno na zimovanje, evo ja nisam član nijedne partije i nije mi prijatno da neko ružno govori o našoj dobroj deci.

  Reply
 4. Lela

  Najbolje da pošalju besplatno ove dežurne što blate sve na internetu. Treba i oni malo da se odmore. Kad bi njih poslali malo bi se odmorili i mi ostali koji živimo u ovom Valjevu.

  Reply
  1. Ana

   Pa ti zmuri ako zelis. Od korupcije i nepotizma ne moze da se zivi. Meni smeta da sjajna deca ne mogu da budu nagradjena od tatinih i maminih sinova. Pa to je javna tajna.

   Reply
 5. Goran Markovic

  Mozda citaju ova decica ,da ih pustimo da uzivaju . Vi komentarisite .Naravno da sam za pravedno postupanje i odabir kada su u pitanju deca to je nesto posebno .Ja isto tako poznajem decu koji ispunjavaju uslove i nisu otisli .Medjutim siguran sam da ce to biti ispravljeno , a postoji i leto.Budite sigurni da cu prvi kritikovati.Pa decice neka vam je sa srecom vas zasluzen odmor.

  Reply
 6. Šut

  Lepo za grad sto je omogucio deci da se upoznaju sa gradjevinskom turističkom ponudom Divcibara

  Reply
 7. Srdjan

  Jasno je nama vase poslovanje. Haris Dzinovic NA SVAKOM gostovanju kosta isto samo je u Valjevu na cvarkijadi pevao za 4 000 e vise. Sram vas bilo !! Snalazljiv vam je muzicki menadjer bivsi obican radnik radija … Snalazljiv je veoma u svemu sto radi !! Samo nista nije vecno … Postoje ljudi koji se veoma ozbiljnoi bave prikupljanjem dokumentacije i svega sto radite. Do juce je bio pesak danas vozi novi audi i slavi rodjendane bo peogradskim najluksuznijim hotelima …. Isto vazi i za gospodina koji decu salje na zimovanja ….. Salje parama nas gradjana a koliko cujem sad je i u nekakvom odboru u bolnici. Opet plata na platu !! cenzurisano … Sad je dobrotvor pardon. cenzurisano

  Reply
 8. Marko

  Bravo za gospodjicu sa slike … Inace vlasnicu hotela na divcibarima. cenzurisano

  Reply
 9. Мирјана

  Зар треба конкурс и комисија за децу која су на такмичењима постигла изузетне резултате?
  Свака школа предлаже своје најбоље ученике а веома похвално за град Ваљево да се заслуге, успех и рад деце награде.
  Ово је леп гест јер ће деца уживати у зимским чаролијама а уједно дати мотивацију другој деци и подстицај у раду

  Reply
  1. Јоца

   Госпођо, када се нешто финансира новцем грађана треба да буде јавно, а не магловито, по вољи директора школе или разредог старешине. Сви знамо како се на њих врши притисак. Знам за децу која су у Рисију путовала и ако су била старија од предвиђене старосне групе, јер су ето нечија деца. Неправда неће стимулисати децу.

   Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.