Velika porodica Abraševića zablistala na sceni CZK

Osam Kulturno umetničkih društava pesmom i igrom sinoć su ispunili valjevski Centar za kulturu na „Susretima Abraševića“ koje je organizovalo KUD-vo „Kosta Abrašević“ iz Valjeva.

Nakon godina epidemije korona virusa kada je okupljanje bio zabranjeno KUD „Kosta Abrašević“ iz Valjeva nastavilo je započetu tradiciju održavanja „Susreta Abraševića“. Ovoga puta u Valjevu je svoje igračko umeće pokazalo pored Valjevaca još sedam društava: Pančevo, Šabac , Smederevska palanka , Niš, Arandjelovac, Vrnjačka banja , Kraljevo.

„Uvek je lepo kada možemo da se okupimo , pokažemo šta znamo i naravno razamenimo iskustva. Mislim da je valjevska publika mogla da bude zadovoljna onim što je videla. Interesovanje za ove „Susrete“ bilo je zaista veliko i učesnika , ali i publike“, kaže Katarina Bogutović predsednica društva domaćina.

Sala u Centru za kulturu bila je ispunjena do poslednjeg mesta , a sam koncert trajao je dva i po sata . Društva su imala priliku da svoje umeće predstave sa po dve koreografije pa se tako igrom i pesmom praktično prošetalo kroz celu Srbiju pokazavši svu lepotu srpskog folklora.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.