„Premijere“

      Нема коментара на „Premijere“

Muzička škola „Živorad Grbić“ organizuje  koncert „Premijere“ pijanistkinje Nataše Mitrović, koji će se održati u petak, 9. decembra, u 18 časova u svečanoj sali.

Nataša Mitrović je pijanistkinja iz Beograda. Osnovne i magistarske studije završila je na FMU u Beogradu u klasi prof. Mirjane Šuica Babić, a doktorske studije na istoj akademiji u klasi prof. Marije Đukić.

Usavršavala se kod renomiranih klavirskih pedagoga. Dobitnica je mnogobrojnih nagrada na domaćim i međunarodnim takmičenjima, kao i značajnih umetničkih priznanja, među kojima su i nagrada „Emil Hajek“ za najperspektivnijeg pijanistu i Oktobarska nagrada grada Beograda.

Održala je čitav niz solističkih koncerata i kamernih nastupa, kao i gostovanja na festivalima u Evropi, Izraelu, Kuvajtu, Kini, Japanu i SAD, uključujući renomirane koncertne dvorane.

Kao solista, nastupala je 15 puta sa svim domaćim simfonijskim orkestrima.

Zaposlena je od 1998. godine na FMU u Beogradu, u zvanju redovnog profesora na Katedri za klavir. Ostvarila je trajne snimke za brojne radio i televizijske kuće. U oktobru 2018. je snimila i izdala solistički CD i DVD.

„Premijere“ je ekskluzivan i originalan projekat u kome će se po prvi put čuti tek komponovana dela sedam srpskih kompozitora – Vere Milanković, Dragane Jovanović, Milane Stojadinović – Milić, Ognjena Popovića, Ivana Brkljačića, Igora Glavašića i Miroslava Popovića.

Valjevska muzička škola je partner u projektu koji su podržali Ministarstvo kulture i informisanja i Sokoj.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.