Održana tribina „Doživi Valjevo“

Valjevski odsek Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija bio je domaćin tribine „Doživi Valjevo“. Tribinu je otvorio Marinko Lugonja iz Udruženja za negovanje tradicije i kulture valjevskog kraja sa temom „Kulturno spomeničko nasleđe – temelj budućnosti“, ističući da će spomenici u budućnosti biti svedoci našeg vremena.

U drugom delu tribine, Vlada Dodović iz Kluba Ars Nova proglasio je pobednike eko konkursa „Bio je otpad, a sada je figura“. Tema ovog konkursa bila je reciklaža starog otpada i izrada raznih figura od već korišćenih stvari koje se mogu ponovo koristiti, a učesnici konkursa bili su učenici osnovnih škola iz Valjeva. Prvo mesto osvojilo je odeljenje VII2 OŠ „Desanka Maksimović“, drugo mesto su podelili Ružica Jakovljevic III4 iz „Prve osnovne škole“ i Lazar Rosić VI4 iz OŠ „Milovan Glišić“, dok su treće mesto podelili Vukan Vujić iz OŠ „Desanka Maksimovć“ i Una Krstić III1 iz OŠ „Nada Purić“. Nagrada za poseban doprinos pripala je specijalnom odeljenju OŠ „Nada Purić“, kao i školici „Ceca i deca“.

Direktorka turističke organizacije Valjevo Ana Marković proglasila je pobednike foto konkursa „Doživi Valjevo“. Prvo mesto je osvojio Vladimir Bajić, drugo mesto Jelena Vitorović, а treće mesto Predrag Božin. Specijalne nagrade za učešće dodeljene su Sretenu Panteliću i Milanu Markoviću.

 

 

 

1 comment on “Održana tribina „Doživi Valjevo“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.