Besplatno zimovanje za 70-oro uspešne dece iz Valjeva

Grad Valjevo u okviru Lokalnog plana akcije za decu omogućio je zimovanje za 70 učenika od šestog do osmog razreda osnovnih gradskih škola, Muzičke i Gimnazije, koji su postigli izuzetna postignuća u školovanju i na takmičenjima okružnog i republičkog nivoa, a na osnovu kriterijuma iz konkursa. Deca na zimovanje idu u janaru, a u okviru ove aktivnosti UFK Valis za njih organizuje I školu skijanja.

Grad Valjevo u okviru LAPD ove godine organizovao je više aktivnosti kao šo su školica plivanja, 50-oro dece sa sela išlo je na besplatno letovanje, prvaci su dobili besplatne udžbenike. Poslednja aktivnost u ovoj godini je besplatno zimovanje za decu sa izuzetnim postignućima. U prepunoj Sali Skupštine održan je roditeljski sastanak sa decom i roditeljima kako bi bili upoznati sa pojedinostima zimovanja.

„Grad ima i stipednije koje daje telentovanim i dobrim učenicima, ali evo ovo je nešto novo i vidim da je zaista naišlo  na dobar odziv. Siguran sam da ćemo to nastaviti i sledeće godine . Upoznali smo roditelje sa onim što će deca dobiti kroz ovo zimovanje. Nadam se da će ostati svi zdravi jer ovo je prosto i vreme prehlada, ali direktori znaju da postoje liste sa onima koji nisu uspeli sada da se nadju na spisku dece koja idu na zimovanje pa će ta mesta biti lako popunjena , ako neko odustane“, rekao je Radojica Rstić predsednik Komisije za realizaciju LAPD.

U budžetu grada za narednu godinu planirano je ponovo 11 miliona dinara za različite aktivnosti u okviru Lokalnog plana akcije za decu. Rstić kaže da je grad otvoren za sve dobre ideje koje idu u korist dece.

„Sve aktivnosti koje smo finansirali ove godine ponovo će biti finansirane i naredne . To znači i iduće godine će najmanje 50 –oro  dece, a možda i 60 učenika koje ćemo poslati na letovanje . Razgovarali smo i o tome da za to letovanje sledeće godine spustimo kriterijum i na decu osnovnih škola iz grada, jer mi već poslednje tri godine relizujemo tu aktivnost za decu sa sela i mnoga deca su već išla. Razmisliemo i o tome da i u tu aktivnost letovanja uključimo jednim delom upravo i talentovane učenike . Sprovešćemo i školicu plivanja Valisa u Petnici za decu drugog razreda koji ne znaju d aplivaju, obezebdićemo besplatne udžbenike za prvake , ali biće i konkursa za civilno društvo i njihove projekte . Otvoreni smo za svaku dobru ideju koja će unaprediti LAPD. Ono što je važno jeste da za sve ovo imamo bezrezervnu podršku gradonačelnika Lazara Gojkovića koji insistira na opredlejenju odgovarajuće sume novca kako bismo sve ove aktivnosti mogli da sprovedemo“, rekao je Rstić.

U okviru zimovanja za najbolje djake Valjeva , UFK Valis organizuje školu skijanja.

„Čast nam je kao Ustanovi da učestvujemo u Lokalnom planu akcije za decu i da u okviru našeg stručno pedagoškog rada naše Ustanove organizujemo potpuno besplatnu školu skijanja. One koji ne znaju da skijaju naučićemo osnovama skijanja, oni koji imaju jedan srednji nivo znanja da im pomognemo da se usavršavaju , a oni koji su u tome na jednom višem nivou trudićemo se da ih još unapredimo jer skijanje je proces koji se uči praktično ceo život. Ski pasovi i opema su obezbedjeni , mi ćemo delegirati dobre profesore koji imaju iskustva u radu sa decom“, rekao je Željko Ostojić direktor Valisa koji nije isključio mogućnost da će Valis kao sledeći korak imati na Divčibarama svoju školu skijanja tokom cele sezone.

Jedna od 70 učenika koja će otići na besplatno zimovanje je Andjelka Kostadinović , učenica osmog razdreda koja nije rilaa radost zbog predstojećeg zimovanja. „Drago mi je da je prepiznat naš trud i rad. Ja sam bila na brojnim takmičenjima medju kojima su hemija, fizika , plivanje , srpski jezik. Upravo iz fizike i plivanja sam bila na republičkom takmičenju . Imam nagrade sa Okružnih takmičenja , ali sam najponosnija na uspeh na republičkom iz fizike“, kaže Andjelka koja spremno očekuje obuku skijanja na Divčibarama i dodaje da su za njen uspeh u školi podjednako zaslužni i njeni nastavnici.

Deca će biti smeštena u odmaralištu „Stevan Filipović“.

5 comments on “Besplatno zimovanje za 70-oro uspešne dece iz Valjeva

  1. Мицика

    Радоице најбољи си и заслужујеш поштовање. Драго ми је што постоје људи као ти.

    Reply
  2. Dragan

    Bravo za grad koji omogucava deci da posete jedan od naj lepsih ski centara u ovom delu evrope

    Reply
  3. Zemlja korupcije

    Ko predlaže decu ? Škole, opština, stranka ? Sigurna sam da tu ima divne dece, sa izuzetnim uspehom, ali ima i tatinih i maminih sinova koji uleću po direktivi, samo ako žele.

    Reply
    1. Goga

      bravo slažem se tu će najmanje biti dece koja su zaslužila to mislim da će tu najviše biti dece čiji su mama i tata na nekom položaju

      Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.