SPS: Predsednica Skupštine nema zakonsko pravo da predlaže kandidate za direktore

„Predsednica Skupštine obmanula je javnost i odbornike grada uz pomoć sekretara Skupštine Simovića jer je zloupotrebljujući funkciju predložila kandidate Kadrovskoj komisiji čime je izašla iz okvira svojih nadležnosti“, tvrdnja je koju je izneo šef odborničke grupe SPS-a Djordje Pavlović. Po Statutu grada i Poslovniku Skupštine, po rečima Pavlovića, ona nije mogla da predlaže kandidate .

Šef odborničke grupe SPS-a Djordje Pavlović najpre je citirao izjavu sekretara Skupštine Mladena Simovića:„Predsednica Skupštine grada sva kadrovska rešenja predlaže Komisiji za kadrovska, administartivna pitanja i radne odnose. Komisija je pihvatila predlog da Ivan Beljić bude predložen za vd direktora i Komisija je tumačila da on ima i ispunjava uslove da bude vršilac dužnosti direktora“.

„Simovićev zadatak je da se stara o zakonitosti rada Skupštine , a on kaže da  predsednica Skupštine grada predlaže kandidate. Ja Simovića moram da podsetim da predsednik Skupštine organizuje rad Skupštine, predsedava istom, ostvaruje saradnju sa gradonačelnikom i Gradskim većem, potpisuje akta koja Skupština donosi. Dakle po Statutu ona ne predlaže nikakva kadrovska rešenja. Poslovnik takodje nigde ne pominje da predsednik predlaže bilo kakva kadrovska rešenja“, rekao je Pavlović nabrajajući dodatno ko sve  ima kakva zaduženja .

Po njegovim rečima , Kadrovska komisija priprema predloge o imenovanju i razrešenju članova organa u javnim preduzećima i ustanovama .

„Najjednostavnije rečeno predsednik Skupštine nema doslovce nikakva ovlašćenja u pogledu predlaganja kadrovskih rešenja. To je kadrovska komisija koja ih dostavlja Skupštini. Ovde se postavlja ozbiljno pitanje jer Simović je dao javnu izjavu, ispada da je predsednica Skupštine uradila nešto na šta apsolutno nema pravo i Komisija nije dužna da se drži bilo kakavih uputstava. Dve su mogućnosti su, da je zloupotrebila funkciju izvršila pritisak na komisiju ili je toliki poslušnik svoje stranke da apsolutno nije imala pravo glasa pa je javnosti morala da to iznese kao predlog. Ali nama ostaje da se držimo onoga što je javno rečeno. Ona je time naružila Komiiju, potom Skupštinu i sve gradjane Valjeva“, rekao je Pavlović.

On je upitao i čime predsednica Skupštine vrši pritisak ? Čime ona pritiska Jelenu Djurić, Branku Antić, da li je ovo nastavak sukoba kada nije zaštitila Antićevu nakon napada na društvenim mrežama?

„Moralni kredibilitet gospodina Andreja Vukojčića je upitan. Lako je sa njim očigledno odnosno možemo peptostaviti, pitamo se , da li je lako vršiti odredjene pritiske? A gospodja Rada nakon što je na sednici priznala da njen svekar  otvorio neki ribnjak i koristi javni resurs za privatne potrebe, da li je zato izvršen pritisak na nju? Kako god , hoće li neko snositi odgovornost? Očito neće niko jer nikom nije palo ni na pamet da ponudi bar ostavku. A podsetiću vas da Simović i Snežana Rakić predsednica Skupštine koštaju godišnje gradjane Valjeva 2 miliona dinara iliti 20 000 evra neto. A vi sad recite koji privatnik u Valjevu kada odbije sve troškove ostane mu čistih 20 000 evra nakon jedne kalendarske godine? A ti isti privatnici treba da plaćaju nesposobnost , javašluk, neznanje i neukost funkcionera ove vlasti. I u tome je u stvari problem“, rekao je Pavlović naaglašavajući da nikog nije briga kako će SNS rešavati svoje unutrašnje probleme , ali da ti problemi grdjane koštaju 20 000 evra godišnje .

„To je novac o  kom prosečan gradjanin može samo da sanja i ne samo to nego može dobiti otkaz kod svog poslodavca“, konstatovao je šef odborničke grupe SPS-a Djordje Pavlović.

Dodatni problem je, po njegovim rečima, i pitanje da li Beljić ispunjava uslove da bude vd direktora JP Kolubara?  Kako je najavio Pavlović te činjenice će biti tema naredne konferencije kao i osnov za krivične odgovornosti Simovića i Rakićeve.

14 comments on “SPS: Predsednica Skupštine nema zakonsko pravo da predlaže kandidate za direktore

 1. Urke

  Da nije malo glupo da o konkursima i moralu prica neko ko nije ispunjavao uslove kada je postavljen za direktora Vodovoda?

  Reply
  1. Nema Pavlovic stida

   A sta pa nije to glupo sto ovaj lik prica? Nije bilo glupo to sto je izasao da direktoru Vodovoda Filipovicu koji posluje ove godine u plusu objasni kako ne valja on koji je ostavio iza sebe gubitke i haos?

   Reply
  2. Smilja

   Na žalost Zakon o javnim preduzećima donet tek 2016. godine pa ovi rigorozni uslovi za kandidate do tada nisu ni važili…

   Reply
 2. Viki

  Ti si i za ovo sto si rekao vec morao da posaljes izvinjenje u drugom tekstu? Znaci ne znas sta pricas, vec samo pricas da bi se pricalo.

  Reply
  1. Ђока Педала

   Он не зна где се налази град за који је изашао за говорницу да објасни другима како је паметан хехехеехехехеее. Јеси научио где је Киншаса? 🤭😀

   Reply
 3. O.K.P.

  Pavlovic je 2010 diplomirao, a 2011 postao vd direktora Vodovoda? Molim redakciju da proveri ove moje navode i da obavesti javnost dokazima, bar je to lako proveriti.

  Reply
  1. Димитрије

   Да, лако је то проверити и ја молим редакцију да ово испита. Ако већ моралише да видимо какав је и овај тип, а сумњив ми је он увек био.

   Reply
 4. Znamo se

  Koliko si nas ti do sad kostao Pavlovicu? Ostavio si preko 100 miliona gubitaka, dugova, reprezentaciju su imao 5-6 puta vecu, nego sadasnji direktor Vodovoda, kada je sve skuplje, a o putnim troskovima i dnevnicama za inostranstvo da i ne govorim?

  Reply
 5. Relja

  Pavlovic imao godinu dana jedva koji dan preko od diplomiranja na pravnom fakultetu kad ga je Terzic postavio za vd i on nesto prica?

  Reply
 6. Klanica rules

  Pavlovicu, kad cete vratiti pare nama iz Klanice za onaj vodovod sto nam niste vi nikad ni uradili, a uradjen je tek skoro? Dadosmo li mi po 50000 za ucesce 2013?

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.