Sastanak boraca sa ministrom Selakovićem

U Palati Srbije održan je sastanak boračkih udruženja i predstavnika ministarstva  za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja na inicijativu ministra  Nikole Selakovića, Tema sastanka bili su  predlozi i pitanja oko poboljšanja položaja boraca, ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca. Tim povodom vajevsko Udruženje boraca izdalo je sledeće saopštenje:

“Sastanku u ministarstvu prisustvovalo je više od  250 predstavnika  boračkih udruženja što je do sada najvei najveći broj okupljenih.

Lj. Bradić koji je predstavljao Udruženje boraca Valjevo i Gvozdeni puk Srbije govorio je na samom početku na temu dobijanja zdravstvenih legitimacija, lečenja boraca, banjske rehabilitacije boraca, poboljšanja zakona oko boračkog dodataka i boračkih prava, ostvarivanja boračkog dodatka, ostvarivanja prava na PTSP oboljenje, lečenja na VMA i Kliničkom centru Srbije, a govorilo se  I o izgradnji spomen obeležja, dobijanja 12 invalidnine, povećanja primanja za 14%, otkupu stanova, negovanju tradicija.

Bilo je reči o saradnji sa lokalnim samoupravama gde su se pojedini predstavnici žalili da nemaju dobru saradnju niti bilo kakva prava, što u Valjevu nije slučaj jer  je Grad Valjevo grad boračkih prava i svima treba da bude uzor u takvom odnosu.

Brojni govornici su se žalili na lečenje i čekanje na preglede itd.

Sastanak je trajao punih 3 sata i nastavlja se sa daljim radom i hitnim rešavanjima iznetih pravičnih i preciznih problema i predloga.

Gvozdeni puk Srbije i Valjeva i

Udruženje boraca Valjevo”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.