Ministarka Đedović: Minimalno povećanje cene struje

Ministarka rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije Dubravka Đedović izjavila je da je za sada razmatrano da povećanje cene i struje i gasa bude minimalno, onoliko koliko je zaista neophodno, pri čemu će te cene i dalje ostati među najnižima u Evropi.

Đedović je u izjavi za agencju Tanjug istakla da je država tu u velikoj meri subvencionisala i građane i privredu i da će to nastaviti da radi, pre svega za najugroženije građane, pri čemu je izrazila uverenje da do povećanja cena neće doći ove godine.

Ona je ukazala na to da je povećanje cena neophodno kako bismo obezbedili našim preduzećima da pokriju troškove proizvodnje i da ulažu u nove kapacitete.

Ministarka je poručila da je uvoz struje kontrolisan, i dodala da je rad hidroelektrana u oktobru bio dobar i da su do 22. oktobra mogle da rade skoro u punom kapacitetu, pri čemu uopšte nismo imali uvoz struje.

“„Domaćinstva koja smanje potrošnju električne energije za pet do 20 odsto u poređenju sa istim mesecom prošle godine, ostvaruju pravo na popust od 15 odsto. Za uštedu električne energije za 20 do 30 odsto umanjenje će iznositi 20 odsto, a za uštedu veću od 30 odsto obračunavaće se 30 odsto popusta“, podsetila je Đedović, saopštilo je ministarstvo.

4 comments on “Ministarka Đedović: Minimalno povećanje cene struje

  1. Nenad

    Biće rata! Neće biti rata! Poskupeće struja 70%! Neće, poskupeće samo 10%! Uh dobro je, neće biti rata, a 10% je ništa u odnosu na 70%…

    Reply
  2. Мод

    Треба и више да поскупи. Има се може се. Живимо од љубави према вођи.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.