Glavni urbanista Jasna Mićić podnela ostavku

Glavni urbaniista Grada Valjeva Jasna Mićić podnela je ostavku na ovu funkciju. Na mestu glavnog urbaniste bila je od novembra 2020. godine.

Na osnovu Zakona o planiranju I izgradnji kojim je propisano da lokalna samouprava može imati glavnog urbanistu Skupština grada  usvojila  je predlog Veća u novembru 2020. godine  I kao glavnog urbanistu postavila Jasnu Mićić inžinjera arhitekture.

Od samog početka njenog angažmana  javnost je bila obaveštavana o brojnim problemima do kojih dolazi u odeljenju urbanizma. Narodna stanka svojevremeno je objavilla I informaciju o nezakonito obračunatom koefiicijentu za njenu zaradu , a na osnovu izveštaja revozora  koji je izveštaju naveo: „Osnovica za obračun i isplatu plate glavnog urbaniste od decembra 2020.godine utvrdjena je u iznosu od 12.193 dinara za izabrana lica , umesto 2.624 dinara za imenovana i postavljena lica , što nije u skladu sa Zaključkom Vlade Srbije koji se odnosi na utvrdjivanje osnovice za obračun i isplatu plate izabranih lica, postavljenih lica i zaposlenih u organima i službama lokalne vlasti, počev od plate za decembar 2020. godine.”

Najava države da će izdvojiti sredstva za infrastrukturu Divčibara uslovila je izradu novog Plana generalne regulacije ove turističke detinacije, Izradu plana na sebe je tada preuzela upravo glavni urbanista Mićić . Njen predlog plana naišao je snažnu osudu Društva arhitekata Valjeva , ali I brojnih Udruženja gradjana pa sam plan nije ni usvojen kada je planirano već vraćen na dorado. Osnovni problem bila je izmedju ostalog činjenica da se dozvoljava gradnja nauštrb zelenih površina. Javna je tajna da se izmeni plana protivila na više načina upravo Mićićeva. Plan je na kraju izmenjen I usvojen daleko od prvobitnog predloga Mićićeve.

U javnosti se svojevremeno pojavila I informacija o naplati putnih troškova , a istovremenog plaćanja stana u Valjevu  o čemu je vodjena I rasprava na sednici Skupštine u septembru ove godine. Pojedini odbornici tada su komentarisli da se radi o ozbiljnom prekršaju za šta je neophodno utvrditi odgovornost.

Informacija o kojoj se nezvanično govorilo proteklih mesec dana da će Mićićeva biti smenjena sada je praktično dobila epilog u ostavci koju je sama Mićićeva podnela.

Nakon ovakvog iskustva Valjeva  sa glavnim urbanistom postavlja se pitanje I da li je Valjevu takva funkcija I potrebna ?  Još važnije po ovom pitanju jesu realne mogućnosti I kvalifikacije lica koje bude naredno postavljeno kako ista situacija ne bi bila ponovljena.

15 comments on “Glavni urbanista Jasna Mićić podnela ostavku

 1. Анонимни

  Да, Ваљеву треба стручан и одговоран главни градски урбаниста. То што владајућа партија у својим редовима нема одговарајућег кандидата, не само за ову већ и за многе друге функције, то ни мало не значи да граду не треба главни градски урбаниста!

  Reply
 2. Ja

  jok, trebaju nam svetislav, trifunovic, jjovanovic, marija i ostali cenzurisano i sa cetvrtog sprata

  Reply
 3. Wikiliks

  Glavni urbanista? Koji će nam on Q ???
  Naročito kada je u pitanju kriminogena osoba!
  Sikter iz Valjeva, breee!!!

  Reply
 4. Neiskusan

  Kako može neko u isti koš da trpa sve ove ljude koji rade u Odeljenju za urbanizam. ima tu i podobnih, a i ne poslušnih. Ne znam ko može da stane u odbranu gospođe Jasne, koja je svojim ponašanjem i ne poznavanjem situacije, nanela samo štetu gradu, a pri tom nagrađena sa 6000 €, naših para!

  Reply
 5. Istina

  Pa grad-varoš Valjevo kada nema spsobnog urbanistu iz svoje sredine, onda ne treba ni da postoji kao samostalan, treba ga pripojiti Ubu…
  I onako je na prevaru i dobio status grada, navono komunisti su u VAljevu bili jaki i na osnovu geografskog položaja, lokacije, VAljevo je dobilo status grada. Kakva lokacija i geografski položaj kada se svi putevi završavaju u Valjevu…

  Reply
 6. Po+P+?Pk

  Ko su arhitekte koje projektuju one objekte sa 6 potkrovlja ? Pa baš te arhitekte iz Društva arhitekata Valjeva! Ta briga za tresetište i zelene površine su samo odvukle temu spratnosti objekata koja je tamo najveći problem. Divčibare se polako pretvaraju u Zlatibor i to baš zahvaljujući arhitektama( više kvadrata -više parica)!!!!

  Reply
  1. Адвокат

   Мислите ова дружина од ваљевских тзв. 40 арх разбојника: пк пк пк пк пк и 2 зелене ?

   Reply
 7. Ivan

  Pero naravno da je zavrsila sve za Divcibare. Novac se pravi na mozak. Neka te nauci neko !! 🙂

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.